Для того, щоб не зіпсувати антипригарний посуд, потрібно знати кілька дуже важливих правил, передають Патріоти України.
Є такі продукти, які можуть зіпсувати антипригарне покриття каструлі чи сковорідки. А такий посуд не з дешевих, тому це досить неприємно. Тим паче, в ньому зручніше готувати, бо не прилипає їжа і менше витрачається масла та олії. Розповідаємо, яке буває антипригарне покриття, як за ним доглядати і що не можна готувати в такому посуді, щоб його не зіпсувати.
Найпоширеніші види антипригарного покриття:
Найчастіше господині надають перевагу тефлоновому покриттю, тому воно вважається класичним. Втім, його найлегше пошкодити. Різні види покриттів відрізняються своєю стійкістю, наприклад, титанове найстійкіше.
Деякі продукти не потребують додавання жиру під час смаження на антипригарній сковороді. Це може бути жирне м’ясо чи риба. Щоб їжа не приставала до посуду під час приготування, потрібно не пошкодити антипригарне покриття.
Виявляється, багатьох турбує запитання: чи можна використовувати під час приготування їжі в антипригарній сковороді вершкове масло. Тут відповідь ствердна – можна, але його потрібна невелика кількість. Тому можна зробити висновок, що посуд з антипригарним покриттям не лише зручний, а ще дуже економний.
Деякі продукти можуть завдати шкоди антипригарному покриттю, оскільки містять у своєму складі багато кислоти. Наприклад, не варто готувати у такому посуді страви з додаванням цитрусових, помідорів та вина.
Тому у каструлі з антипригарним покриттям категорично не можна варити глінтвейн. Оскільки в напої у складниках є вино і цитрусові фрукти – апельсини чи грейпфрути.
Варто дотримуватися кількох простих правил, тоді сковорідка чи каструля служитиме довгі роки.
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...