Що приготувати в розпал грибного сезону: ТОП-3 рецепти страв з білих грибів

В Україні розпочався грибний сезон - автомобілі вздовж доріг біля лісу стоять щільними рядами, а біля метро сидять бабусі з повними кошиками лисичок, рижиків і білих грибів, передають Патріоти України.

На "тихе полювання" вибираються цілими сім'ями, об'єднуючи відпочинок в лісі зі смачними знахідками. 3 страви, які можна приготувати з білих грибів та правила їх приготування розповіла Українським Новинам випускниця кулінарної школи Ольга Фандоріна.

Як готувати білі гриби?

Спосіб приготування білих грибів страви залежить від того, що з ними збираються далі зробити. До того ж невеликі й нарізані середніми шматочками гриби доходять до готовності швидше, ніж великі.

Після закипання варіть свіжі білі гриби:

  • для смаження - від 20 до 30 хвилин;
  • для заморозки — 15–20 хвилин;
  • для соління — 30–40 хвилин;
  • для маринування — 30–40 хвилин;
  • для супу — 30–40 хвилин.

Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а варані й потім заморожені - 20-25 хвилин. Сушені беруть тільки для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин.

Покладіть гриби в каструлю і залийте водою кімнатної температури. Додайте сіль, досить 1 чайної ложки на літр або менше. Доведіть до кипіння на сильному вогні, після зменште до невеликого і готуйте стільки, скільки потрібно для подальшої обробки.

У процесі приготування знімайте піну з поверхні води.

Якщо ви готуєте не суп, відварені гриби відкиньте на друшляк.

"Карпатська" юшка з білих грибів:

  • картопля — 400 г;
  • білі гриби - 200 г;
  • морква - 1 шт.;
  • корінь селери - 20 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сметана — 200 г;
  • олія рослинна;
  • масло вершкове - на смак;
  • спеції - до смаку;
  • сіль — до смаку.

Як приготувати?

Білі гриби обполоснути й замочити в холодній воді на 20 хвилин. Відварювати гриби близько години. Гриби вийняти, бульйон процідити.

Довести об'єм води до 1,5-2 літрів. Поставити на вогонь. Посолити, додати лавровий лист.

Гриби дрібно нашаткувати і повернути в бульйон.

Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити в половині вершкового масла. Додати перець, мускатний горіх.

Викласти в бульйон і варити на повільному вогні 10 хвилин.

На іншій сковороді обсмажити борошно з вершковим маслом, додати сметану, розмішати і проварити пару хвилин.

Тонкою цівкою, розмішуючи до однорідності, ввести 2-3 черпаки бульйону в борошно. Суміш повинна стати рідкою, щоб її без проблем перелити в каструлю з грибами.

Проварити суп до закипання.

Картопля, тушкована з білими грибами:

  • Картопля - 1 кг
  • Білі гриби - 200 г
  • Цибулина - 1 шт
  • Рослинна олія на смак
  • Морква -1 шт
  • сіль - на смак
  • кріп

Як приготувати?

Цибулю дрібно нашаткувати, викласти в сковороду з розігрітою рослинною олією, додати відварені гриби. Обсмажувати 5-7 хвилин. Додати води, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин.

Додати моркву нарізану соломкою. Перемішати.

Додати картоплю кубиками. Перемішати, посолити. Додати води, закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.

Викласти в тарілки й посипати дрібно нашаткованою кропом.

Жюльєн з білими грибами:

  • 3 великі білі гриби
  • 1 цибулина
  • 3 ст. л сметани 20%
  • 1 ст. л муки
  • 100 г сиру
  • 2 ст.л рослинної олії
  • сіль перець

Як приготувати?

Гриби вимити, відварити й обсушити. Нарізати скибочками. Обсмажити на рослинній олії і дрібно нарізаною цибулею.

Сметану підігріти, посолити й додати борошно. Варити до загустіння.

Гриби викласти в форми, залити сметанним соусом. Посипати тертим сиром.

Запекти в розігрітій до 200 градусів С духовці 7-10 хвилин. Подавати гарячим.

Це допоможе схуднути! ТОП-10 продуктів з високим вмістом білка

субота, 23 листопад 2024, 13:00

Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...

Рятують від апатії! Названо продукти, які покращать настрій та зміцнять імунітет

субота, 23 листопад 2024, 12:30

Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...