
В Україні розпочався грибний сезон - автомобілі вздовж доріг біля лісу стоять щільними рядами, а біля метро сидять бабусі з повними кошиками лисичок, рижиків і білих грибів, передають Патріоти України.
На "тихе полювання" вибираються цілими сім'ями, об'єднуючи відпочинок в лісі зі смачними знахідками. 3 страви, які можна приготувати з білих грибів та правила їх приготування розповіла Українським Новинам випускниця кулінарної школи Ольга Фандоріна.
Як готувати білі гриби?
Спосіб приготування білих грибів страви залежить від того, що з ними збираються далі зробити. До того ж невеликі й нарізані середніми шматочками гриби доходять до готовності швидше, ніж великі.
Після закипання варіть свіжі білі гриби:
Свіжоморожені гриби готуйте 30-40 хвилин, а варані й потім заморожені - 20-25 хвилин. Сушені беруть тільки для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин.
Покладіть гриби в каструлю і залийте водою кімнатної температури. Додайте сіль, досить 1 чайної ложки на літр або менше. Доведіть до кипіння на сильному вогні, після зменште до невеликого і готуйте стільки, скільки потрібно для подальшої обробки.
У процесі приготування знімайте піну з поверхні води.
Якщо ви готуєте не суп, відварені гриби відкиньте на друшляк.
"Карпатська" юшка з білих грибів:
Як приготувати?
Білі гриби обполоснути й замочити в холодній воді на 20 хвилин. Відварювати гриби близько години. Гриби вийняти, бульйон процідити.
Довести об'єм води до 1,5-2 літрів. Поставити на вогонь. Посолити, додати лавровий лист.
Гриби дрібно нашаткувати і повернути в бульйон.
Моркву і цибулю нарізати дрібними кубиками й обсмажити в половині вершкового масла. Додати перець, мускатний горіх.
Викласти в бульйон і варити на повільному вогні 10 хвилин.
На іншій сковороді обсмажити борошно з вершковим маслом, додати сметану, розмішати і проварити пару хвилин.
Тонкою цівкою, розмішуючи до однорідності, ввести 2-3 черпаки бульйону в борошно. Суміш повинна стати рідкою, щоб її без проблем перелити в каструлю з грибами.
Проварити суп до закипання.

Картопля, тушкована з білими грибами:
Як приготувати?
Цибулю дрібно нашаткувати, викласти в сковороду з розігрітою рослинною олією, додати відварені гриби. Обсмажувати 5-7 хвилин. Додати води, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин.
Додати моркву нарізану соломкою. Перемішати.
Додати картоплю кубиками. Перемішати, посолити. Додати води, закрити кришкою і тушкувати до готовності картоплі.
Викласти в тарілки й посипати дрібно нашаткованою кропом.

Жюльєн з білими грибами:
Як приготувати?
Гриби вимити, відварити й обсушити. Нарізати скибочками. Обсмажити на рослинній олії і дрібно нарізаною цибулею.
Сметану підігріти, посолити й додати борошно. Варити до загустіння.
Гриби викласти в форми, залити сметанним соусом. Посипати тертим сиром.
Запекти в розігрітій до 200 градусів С духовці 7-10 хвилин. Подавати гарячим.

У період новорічної підготовки більшість уже прикрашає домівку або планує встановлювати ялинку найближчими днями. Правильне місце для дерева має не менше значення, ніж вибір прикрас чи самої ялинки, передають Патріоти України. Невдале розташування може...
Багато будинків борються з пліснявою протягом зимових місяців, особливо коли в кімнатах тепло та волого, а вікна залишаються закритими, щоб не пропускати холод. Кухні та ванні кімнати зазвичай страждають найбільше, на стінах та плитці утворюється конде...