З початком весняно-літнього сезону відкривається і пора масового приготування шашликів. Напевно, майже у кожного в загашнику знайдеться свій фірмовий рецепт, що надає м'ясу м'якість і ніжність. Однак давно відомі відразу кілька рекомендацій, які працюють практично безвідмовно, передають Патріоти України.
Не секрет, що додавання в шашлик овочів робить жорстке м'ясо ніжним і приємним на смак. Секрету тут немає - зазвичай нанизують кільця цибулі або шматочки солодкого перцю з помідором між шматками м'яса на шампурі. Ще один безвідмовний прийом - помістити між шматочками м'яча невеликі частини сала. Це допоможе зробити шашлик особливо соковитим і ніжним.
Широко поширене у застосуванні мінеральної води, майонезу і цибулі для маринування м'яса на шашлик. Однак існують і досить незвичайні способи, які також дають результат. Спробуйте використовувати для маринаду свіжовичавлені соки. Це не тільки оригінальний інгредієнт, але і смачна добавка. Адже справжній сік відмінно розм'якшує м'ясо за рахунок вітаміну С, а також надає йому пікантний присмак.
Які соки йдуть на маринад:
Навіть якщо м'ясо на шашлик попалося лежане і досить жорстке, один хитрий прийом дозволить отримати м'який продукт, готовий до приготування. Для цього використовуйте ефект водяної бані.
Порядок дій:
Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...