Що робить шашлик м'яким - секретна добавка дає стовідсотковий результат

З початком весняно-літнього сезону відкривається і пора масового приготування шашликів. Напевно, майже у кожного в загашнику знайдеться свій фірмовий рецепт, що надає м'ясу м'якість і ніжність. Однак давно відомі відразу кілька рекомендацій, які працюють практично безвідмовно, передають Патріоти України.

Як розм'якшити шашлик

Не секрет, що додавання в шашлик овочів робить жорстке м'ясо ніжним і приємним на смак. Секрету тут немає - зазвичай нанизують кільця цибулі або шматочки солодкого перцю з помідором між шматками м'яса на шампурі. Ще один безвідмовний прийом - помістити між шматочками м'яча невеликі частини сала. Це допоможе зробити шашлик особливо соковитим і ніжним.

Чим краще маринувати м'ясо

Широко поширене у застосуванні мінеральної води, майонезу і цибулі для маринування м'яса на шашлик. Однак існують і досить незвичайні способи, які також дають результат. Спробуйте використовувати для маринаду свіжовичавлені соки. Це не тільки оригінальний інгредієнт, але і смачна добавка. Адже справжній сік відмінно розм'якшує м'ясо за рахунок вітаміну С, а також надає йому пікантний присмак.

Які соки йдуть на маринад:

  • лимонний сік;
  • апельсиновий сік;
  • гранатовий сік;
  • сік ківі.

Що додати в м'ясо, щоб воно стало м'яким

Навіть якщо м'ясо на шашлик попалося лежане і досить жорстке, один хитрий прийом дозволить отримати м'який продукт, готовий до приготування. Для цього використовуйте ефект водяної бані.

Порядок дій:

  • у просторій каструлі закип'ятіть воду;
  • м'ясо на шашлик викладіть в друшляк або на дрібну решітку і поставте над киплячою водою;
  • в результаті вбирання вологи м'ясо набуває соковитість;
  • час приготування зазвичай займає 20-50 хвилин.

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...

Секрет досвідчених господинь! Де найкраще зберігати хліб, щоб він був свіжим до трьох тижнів

субота, 20 квітень 2024, 8:56

Щоб зберегти свіжість хліба надовго та захистити його від сторонніх запахів, можна скористатися підручними засобами, передають Патріоти України. Не завжди вдається з'їсти весь хліб одразу. Тому кмітливі господині вдаються до деяких хитрощів щодо його ...