Що робити дружині, якщо її чоловік постійно п'є

Дружинам, в яких чоловік п'є, важко прийняти найбільш вірне рішення, щоб вийти із ситуації з мінімальною шкодою для дітей, себе та сім'ї. Якщо жінку відвідують думки про розлучення з чоловіком, що п'є, їй потрібно задуматися, що її може стримувати, пише tviysvit.

Якщо це кохання, прихильність, бажання ростити дітей у повноцінній сім'ї, тоді необхідно допомогти чоловіку впоратися з алкоголізмом. Адже у багатьох випадках за підтримки дружин чоловіки справляються з цією недугою.

Якщо ж для дітей і дружини є загроза фізичного насильства, краще якнайшвидше відсторонитися від питущого і розлучитися.

Як бути, якщо чоловік постійно п'є

Поведінка дружини має бути такою, щоб чоловік розумів, що поки він п'є, його не потребують.

Дружині не варто зациклюватись на проблемі алкоголізму чоловіка. Не треба припиняти стежити за собою, щоб мати вигляд на всі 100 відсотків. Чоловік має усвідомлювати, кого він може втратити внаслідок свого алкоголізму.

Інтимне життя не повинно припинитися, оскільки в результаті незадоволеності чоловіки часто ще більше вживають спиртне.

Жінці потрібно якнайбільше проводити час із чоловіком, щоб він вибирав її, а не чергову дозу спиртного. Цікавим і різноманітним життям, наприклад, подорожами, можна прибрати проблему алкоголізму чоловіка.

Внесення різноманітності в сімейне життя допомагає алкоголіку відволіктися від спиртного і зайнятися чимось цікавим і корисним, як для сім'ї, так і особисто для нього. Якщо цього немає, чоловік відчуває свою непотрібність і починає цю розчарованість заливати спиртним.

Категорії людей, залежних від алкоголю

Залежно від того, як люди поводяться в стані алкогольного сп'яніння, їх можна поділити на такі групи:

Агресори. Після прийому спиртного стають буйними, можуть намагатися побити навколишніх людей, незважаючи на те, що це можуть бути навіть діти чи жінки. Нерідко злість вони зганяють на своїх дружинах і похилого віку батьках, відчуваючи свою безкарність перед фізично слабшими людьми.

Добряки. Вживши алкоголь, стають лагідними по відношенню до дружин, дітей та близьких. Всіляко їх задобрюють, дарують подарунки, кажуть приємні слова. Нерідко близькі таких алкоголіків вважають їх еталоном порядного сім'янина, заплющуючи очі на системне пияцтво.

Страждальники. Ці люди, вживши алкоголь, схильні все драматизувати, піднести себе в ролі жертви, щоб викликати почуття жалю до своєї персони. Нерідко нариваються на конфлікти з дружиною або близькими, щоб потім виступити в ролі несправедливо скривдженого.

Що не рекомендується робити жінкам

Жінка у пошуках вирішення проблеми алкоголізму чоловіка слухає різні поради від рідних та знайомих, які нерідко виявляються малоефективними або зовсім погіршують ситуацію.

Психологи рекомендують кілька ключових моментів моделі поведінки жінки, щоб максимально зберегти близькі стосунки з чоловіком:

не дорікати чоловікові;

не провокувати на скандал;

не влаштовувати істерики;

не погоджуватися з усім, що робить алкоголік, тобто не потурати;

доглядати себе і бути максимально привабливою.

Алкоголіка не варто шкодувати, інакше він не усвідомлюватиме, що перебуває на згубному шляху. Не варто також звинувачувати близьких чи знайомих, які випивають разом із чоловіком. Це викликає лише роздратування та озлобленість.

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...

Психологічний тест: Що ви першим побачили на зображенні

четвер, 9 травень 2024, 17:12

Цей простий тест дозволить краще пізнати самого себе. Досить подивитися на картинку і визначити, що першим ви помітили. Цей варіант відповіді вказує на те, що ви дуже відкрита людина. Можливо, ви занадто сконцентровані на минулому, і воно тягне вас наз...