Що робити, якщо швидко піднялась температура?

Багатьох людей лякає швидке зростання температури тіла. Особливо, коли справа стосується дітлахів. Насправді нічого страшного в цьому процесі немає. Варто просто прийняти жарознижуючі препарати, великий асортимент яких знайдеться в категорії «Жарознижуючі» в розділі «Аптека Doc.ua». Але якщо стовпчик термометра досягає дуже високих цифр або підвищення супроводжується іншими симптомами, варто бити на сполох. У яких випадках підвищення температури не потребує особливих дій, а у яких може вказувати на загрозу для життя, читайте в статті.

Про що говорить підвищена температура?

Температура тіла може підвищуватися при різних фізіологічних та патологічних станах. Причинами високих показників на градуснику можуть бути:
● вірусні інфекції;
● запальні процеси різної етіології;
● зневоднення;
● підвищені фізичні навантаження;
● високі температури навколишнього середовища.
Підвищена температура тіла, згідно з інформацією МОЗ України, розподіляється на:
● субнормальну — 35-36 градусів;
● субфертильну — 36,6-37,5;
● фебрильну — 37,6-38,5;
● піретичну — 38,6-40;
● гіперпіретичну — вище 40 градусів.

Жарознижувальні препарати слід приймати лише при піретичних та гіперпіретичних показниках. При цьому слід пам’ятати, що якщо термометр показує позначку в 41 градус і вище, потрібно терміново викликати швидку. Бо така температура вже може завдати шкідливого впливу на головний мозок і привести до незворотних процесів.

При показниках в 37,6-38,5 і нижче гарячки позбавлятись не варто. Єдиний випадок — людина погано переносить такий стан або в неї починаються судоми. Зазвичай такі особливості відомі заздалегідь.

Які жарознижувальні використовувати?

Усі препарати, що є на фармакологічному ринку, безпечні та надійні. Ви можете вибрати будь-який із рекомендованих лікарем. Слід лише зважати на інструкції з використання. Передозування викликає небажані побічні ефекти.

Придбати якісні медикаменти, що допомагають позбавитися температури, зручно за допомогою розділу «Аптека Doc.ua». Завдяки системі пошукових фільтрів ви легко знайдете відповідний товар. Замовляйте безпосередньо на порталі, бронюючи у найближчій аптеці або користуючись кур’єрськими службами. Протягом кількох годин потрібний товар вже буде у вас. При цьому ви значно зекономите час на пошуки та зможете знайти препарат за найвигіднішою ціною у вашому місті.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...