Що смажити першим - моркву чи цибулю? Несподівана відповідь здивує навіть досвідчених господинь

Смажена морква з цибулею додається до багатьох гарячих страв, адже у такий спосіб улюблене м'ясо, суп або підлива набувають неповторного смаку та аромату. Проте досить часто засмажка із моркви та цибулі виходить не такою апетитною як хотілося б, оскільки після приготування цибуля стає млявою та перетворюється на кашу, передають Патріоти України.

Виявляється, що потрібно знати правильну послідовність обсмажування цих двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною. Главред відповідає на найбільш спірне питання, що смажити першим – моркву чи цибулю.

Багато господинь допускали поширену помилку під час приготування засмажки. На перший погляд може здатися, що морква твердіша і її доцільніше було б смажити першою. Проте досвідчені кухарі наполягають на тому, що у такий спосіб засмажка не вийде смачною та ароматною.

Уся справа в тому, що якщо першою смажити моркву, а потім до неї додати цибулю, то золотої скоринки у цибулі не варто й чекати. Навпаки, вона буде тьмяною і зовсім неапетитною. До того ж, під час обсмажування морква виділяє вологу, через що цибуля не зможе додати страві карамельної нотки.

Тому, відповідь на питання, що смажити першим – цибулю чи моркву, досить очевидна. Спершу завжди потрібно смажити цибулю. І коли вона набуде золотистого кольору, до неї можна додавати натерту моркву. У такий спосіб готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.

Також досить часто багато господинь не можуть вирішити, що смажити першим – цибулю чи м'ясо. На перший погляд може здатися, що логічніше було б смажити м'ясо першим. Проте це фатальна помилка. Під час приготування м'ясо виділяє дуже багато соків. Якщо ви додасте до нього цибулю, то вона стане не смаженою, а тушкованою. У цій ситуації доречніше було б посмажити цибулю окремо, а потім додати її до м'яса. У такий спосіб ви не будете перейматися щодо цибулі, яка може пересмажитись або навпаки стати тьмяною та зовсім неапетитною.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...