Що відбувається з організмом, якщо щодня їсти сало

Люди, які дотримуються правильного харчування, дуже часто відмовляються від вживання сала. Це рішення зумовлене тим, що такий продукт досить калорійний, передають Патріоти України.

Також деякі не вводять сало у свій раціон, вважаючи, що воно сильно підвищує рівень холестерину. Фахівці з харчування розповіли нашій редакції, чи так дійсно йдуть справи з цим продуктом. Також вони розповіли, чому лікарі багатьом своїм пацієнтам настійно рекомендують їсти сало щодня, інформує Ukr.Media.

Якщо ви досі боїтеся набрати вагу через вживання такої закуски, радимо ознайомитися з переліком проблем, які вона допомагає вирішити. Чим же корисне свіже сало для нашого організму? Чому лікарі рекомендують їсти сало щодня.

Причина № 1

На думку дієтологів, сало — чудовий вид перекусу для тих, хто не бажає набрати зайву вагу. Дивно, чи не так? Річ у тім, що у свіжому салі містяться вітаміни A, D, E, а також багато корисних речовин, які допомагають налагодити роботу шлунка. До того ж для такого продукту характерне дуже повільне розщеплення. Завдяки цьому сало протягом тривалого часу дає змогу підтримувати відчуття ситості. Головне — їсти на день не більше 15-20 грамів такого продукту. Це добова норма для дорослої людини.

Причина № 2

Щоденне вживання 15 грамів сала і допомагає зберегти фігуру, і сприяє активізації мозкової активності. Такий продукт у свіжому вигляді багатий на лінолеву та арахідонову жирні кислоти. Вони — важливі речовини для хорошої роботи мозку. Ці кислоти відіграють велику роль у захисті мозкових клітин.

Причина № 3

Раніше згадана арахідонова кислота належить до групи омега-6 (ненасичених жирних кислот). Вона сприяє контролюванню рівня "поганого" холестерину в крові. Також ця кислота виводить його надлишки.

Причина № 4

Фахівці рекомендують не забувати про вживання сала в холодний період. Адже такий продукт допомагає зміцнити імунітет. Завдяки високому вмісту жирних кислот сало виводить з організму токсини, тим самим захищаючи його від різних вірусів і підвищуючи захисні властивості імунітету.

Причина № 5

Під час численних досліджень було доведено, що сало входить до групи продуктів, які попереджають розвиток онкологічних захворювань. Під час термообробки воно не займається виділенням небезпечних сполук, що провокують розвиток ракових клітин. Саме тому для здоров'я краще смажити продукти на салі.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...