Щоб і одяг сяяв, і гаманець не пустував: Що вигідніше - порошок або гель для прання

У такому різноманітті засобів для прання, які існують зараз, дуже легко заплутатися. Але перш ніж обирати конкретний товар, доведеться визначитися, що краще - пральний порошок або рідкий засіб, передають Патріоти України.

Одні господині традиційно роками продовжують користуватися лише порошками, інші ж експериментують й не бояться брати також різноманітні гелі.

Вибір залишається на розсуд кожного. Але різні види засобів для прання мають свої переваги і недоліки. Тому перед тим, як бігти у магазин, краще знати про певні особливості порошків та гелів.

Плюси прального порошку

Він універсальний – такий засіб стане у нагоді, якщо потрібно прати як за низької, так і за високої температури (у діапазоні 20-90 градусів за Цельсієм). Також він підходить для різних режимів та тканин.

На відміну від гелю, у порошку можна замочувати одяг перед пранням.

Також важко заперечувати ефективність цього засобу, адже порошок добре впорається навіть з важкими та застарілими плямами.

Ще одна перевага порошку – цінова категорія, яка дозволяє знайти товари за помірні ціни. Отже, користуватися ними може вийти дешевше, ніж гелем для прання.

Мінуси прального порошку

Він досить агресивно діє на матеріал. Цим пояснюється, чому він може добре відіпрати різні, навіть складні, плями. Але сама тканина або фарба, якою вона пофарбована, може постраждати.

Крім цього, порошок може викликати алергію. Якщо засіб погано виполощеться і його частинки залишаться на тканині, то алергічна реакція може виникнути на шкірі, якщо частинки порошку розсипляться і хтось випадково їх вдихне, то можуть постраждати органи дихання.

Також порошок не так зручно зберігати, як гель – він може відсиріти, а відкрита пачка може розсипатися.

Порошок важче використовувати тому, що не так легко відміряти потрібну кількість.

Плюси гелю для прання

Він добре підходить для делікатних тканин – обережно їх очищає, не призводить до деформації і підходить для щоденного прання.

Також гель не залишає розводів на речах. Тому його часто використовують для прання курток, пуховиків та іншого верхнього одягу, під час прання якого дуже важливо, щоб річ добре виполоскалася. Засіб швидко розчиняється у воді, тому не лишає слідів на одязі і добре виполіскується.

Ще одна перевага – екологічність та гіпоалергенність. Так як засіб добре вимивається, ймовірність виникнення алергії дуже низька. Органи дихання не постраждають, адже засіб має рідку структуру і не впливатиме на них. Також у гелях немає таких шкідливих для природи речовин, які є пральних порошках.

Активні речовини гелю діють у воді за температури 30-40 градусів. Якщо прати у такій воді, це з одного боку заважатиме випрати складні плями, а з іншого – одяг довше виглядатиме новим і не так швидко зношуватиметься під час прання.

Мінуси гелю для прання

Він не підходить для ручного прання. Такий засіб може впоратися з плямами лише під час автоматичного прання у машинці. Також, як ми вже згадували вище, у гелі не можна замочувати одяг – це буде неефективно.

Гель не впорається зі складними плямами. До того ж, якщо вам потрібно прати речі за високої температури, гель вам також не підійде.

Що краще для прання – порошок, гель або капсули?

Склад гелю та вмісту капсул для прання дуже схожий, у другому випадку лише більш концентрований засіб. Капсулами зручно користуватися хоча б тому, що не потрібно нічого відміряти – одна капсула використовується на одне прання. При цьому у складі капсул часто вже є кондиціонер.

З мінусів – капсули досить дорогі і їх важко використовувати економно, адже навіть на невелику кількість речей потрібно буде кинути цілу таку "подушечку".

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...