Щоб у роті тануло! Як засолити сало по-українськи - хитрий спосіб, про який мало хто знає

Рецептів приготування сала існує дуже багато. Все залежить від смакових уподобань і часу, який гурмани готові витратити не його приготування, передають Патріоти України.

Однак найбільш популярним залишається рецепт засоленого сала. Разом з тим у багатьох виникає при його приготуванні питання – як засолити смачне, м'яке сало.

Як приготувати "засолювання сала по-українськи"

Для засолювання сала по-українськи знадобляться прості інгредієнти, які перетворять його на справжній делікатес.

Порядок дій:

  • візьміть посуд (харчовий контейнер), відповідний за розміром і за формою;
  • насипте всередину половину порції солі, додайте трохи суміші спецій - часник, перець і лавровий лист;
  • помістіть в контейнер з сіллю і прянощами цілий шматок сала, або нарізаний;
  • зверху засипте сіллю і спеціями;
  • помістіть посуд з салом в солі і спеціях в холодильник приблизно на три дні.

Як засолити сало по-українськи в розсолі

Рецепт засолювання передбачає створення спеціального розсолу, в який поміщають обраний шматок сала. Шляхом просочування розсолом сало набуває необхідний смак і консистенцію.

Порядок дій:

  • у каструлі закип'ятіть воду і додайте сіль (з розрахунку - кілограм солі на літр рідини);
  • засипте спеціями (в їх кількості орієнтуйтеся на власний смак);
  • після того як розсіл охолоне, залийте їм шматки сала і залиште настоюватися на три дні в темному місці при кімнатній температурі.

Скільки солі треба для сала

При засолюванні сала по-українськи важливо пам'ятати кілька простих правил, дотримання яких дозволить отримати справжній делікатес.

Розрахунок інгредієнтів при засолюванні сала:

  • кілограм сала;
  • двісті грамів солі;
  • двадцять грамів чорного меленого перцю;
  • половина головки часнику;
  • кілька штук засушеного лаврового листя.

Як солити сало з цукром

Нерідко, серед саломанів знаходяться любителі, яким подобається цей делікатес, приготований в цукрі.

Порядок дій:

  • сало промити у воді і обсушити щільними паперовими серветками;
  • шматки сала обваляйте в достатній кількості цукру;
  • помістіть сало в контейнер і залиште в холодильнику на півдоби;
  • після цього змийте цукор і знову обсушіть сало;
  • приготуйте суміш приправ і часнику і натріть нею сало;
  • помістіть в холодильник на добу-троє, після чого сало набуває неповторний, тонкий смак.
Джерело: Главред

Смартфони не крадуть увагу людей? Учені прокоментували поширений міф і розповіли про результат експерименту

вівторок, 1 квітень 2025, 11:44

Смартфони часто звинувачують у тому, що вони заважають зосередитися, проте нове дослідження, опубліковане у Frontiers in Computer Science, доводить, що люди відвертають увагу незалежно від наявності телефону поруч, передають Патріоти України. Експериме...

Бережіть голови! Прогноз магнітних бур на квітень 2025 року

вівторок, 1 квітень 2025, 10:30

У квітні очікується кілька днів з невеликими та помірними магнітними бурями. Однак сильних цього місяця не передбачається. Про це йдеться у 27-денному прогнозі космічної погоди від Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA)...