Сяятимуть чистотою! Як позбутися від чайного нальоту на чашках і термосі

Дубильні речовини в складі чаю - причина, через яку на чашці з'являється наліт. Коли такі компоненти вступають у реакцію з теплою водою, утворюється плівка, яка, при нахилі чашки, осідає на стінках, передають Патріоти України.

Чи небезпечний чайний наліт - відповідь лікарів

Плівка з дубильних речовин і води залишається на чашці і, якщо її відразу не помити, то з часом наліт стане темніше і твердіше. Чим довше ви будете ігнорувати його присутність - тим важче виявиться потім від нього позбутися.

Насправді, дубильні речовини в складі чаю взагалі не небезпечні, а навпаки, корисні для здоров'я. Лікарі кажуть, що регулярне вживання чаю допомагає людині позбутися від токсинів, зміцнити судини і підвищити настрій. Крім того, дубильні речовини мають протизапальний і антибактеріальний ефект.

Чим відмити наліт від чаю в металевому термосі або чашці - поради

Те, що чай і речовини, що містяться в ньому, корисні, а не шкідливі, не означає, що кружки і термоси можна не мити тижнями і місяцями. Такий наліт псує зовнішній вигляд посуду і змінює смак свіжозавареного чаю.

Для того, щоб швидко відмити чашку або термос, можна скористатися народними засобами:

  • содою - 1 ст. л розвести водою до стану кашки, натерти нею ємність з нальотом, потім вимити чистою водою;
  • лимонною кислотою - засипати 1 ч. л в посуд, залити окропом, почекати 2-3 хвилини, потім вимити чашку;
  • оцетом - 1 ст. л оцту розвести в 200 мл води, вилити розчин в кухоль, залишити на 5 хвилин і вимити з миючим засобом;
  • сіллю - натерти продуктом дрібного помелу чашки, а потім обполоснути водою.

В якості альтернативи можна використовувати і часточку лимона - якщо натерти нею ємність, яка покрилася темним нальотом, і залишити на 5 хвилин, то, обполіскуючи таку чашку теплою водою, ви побачите, що вона стала набагато чистіше.

Якщо ви хочете запобігти появі чайного нальоту на гуртках або термосі, не залишайте брудний посуд, а відразу мийте його. Тим більше не варто наливати чай або каву в такі ємності повторно - наступний шар нальоту буде ще товщим, а відмити його виявиться складніше.

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...

Перевірте себе! Що про вас думають інші люди - тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 10:12

Психологічний тест у картинці визначить що про вас думають інші люди. Пропонуємо дізнатися, як ви виглядаєте в очах оточуючих, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть кота, який вам найбільше сподобався.