Сім корисних властивостей черешні, - дієтологи

Черешня має низку корисних властивостей.
Поліфенольні сполуки в цьому фрукті допомагають захистити організм від розвитку різних захворювань, повідомляють Патріоти України.
Черешня продовжує молодість, покращує сон, знижує ризик онкологічних захворювань і має низку інших корисних властивостей, пише Women's Health з посиланням на дієтологів.
Цей фрукт здатен запобігати появі зморшок. Черешня багата на вітамін С (10 міліграмів на чашку) й інші антиоксиданти, які пригнічують запалення й окислювальний стрес в організмі.
"На клітинному рівні окислювальний стрес - це процес, який пошкоджує клітини і, можливо, ДНК", - каже Саманта Кассетті, доктор медичних наук, експерт з харчування та здоров'я і співавтор книги "Цукровий шок".
Також черешня може знизити ризик розвитку раку завдяки поліфенолам. У 2019 року в журналі "Nutrition and Cancer" описували досвід лікування клітин раку молочної залози екстрактом чорної черешні в лабораторії - він придушував зростання ракових клітин на 50 відсотків.
Через рік у "Journal of Functional Foods" було описано інше дослідження, яке також показало, що екстракт темної черешні перешкоджає росту ракових клітин.
Інша властивість черешні - знижувати кров'яний тиск, який, як відомо, призводить до найчастіших причин смерті - інфаркту та інсульту. Поліфенольні сполуки в цьому фрукті збільшують вироблення оксиду азоту та покращують функцію клітин, якими вистелені кровоносні судини, пояснила Кассетті.

Чому комахи незабаром стануть звичайною їжею
Також черешня уповільнює зниження когнітивних здібностей. Завдяки антоцианам, поліфенольним антиоксидантам, які надають їй темно-червоний колір, поліпшуються функції мозку і пам'ять. Вони знижують запалення і протидіють окислювальному стресу в мозку, через які підвищується ризик розвитку хвороби Альцгеймера та інших видів деменції.
Також черешня захищає кровоносні судини від утворення бляшок.
Цей фрукт може допомогти і в боротьбі з діабетом другого типу. Поліфеноли в черешні покращують чутливість до інсуліну, тому глюкоза може поглинатися клітинами і використовуватися для отримання енергії.
Нарешті черешня допомагає заснути і краще виспатися. Дослідження показують, що у людей з безсонням вищий рівень окисного стресу, тому, можливо, антиоксиданти, що містяться в черешні, допомагають протистояти цьому впливу, і нормалізують сон, вважають дієтологи.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...