Поки триває сезон хурми, розповідаємо, кому краще не їсти цей фрукт через протипоказання. Сама по собі хурма досить корисний продукт, і при постійному її вживанні (не менше трьох разів на тиждень) позитивно впливає на організм, зазначають Патріоти України.
1. Багата поживними речовинами
2. Відмінне джерело потужних антиоксидантів
3. Може принести користь здоров'ю серця
4. Може допомогти зменшити запалення
5. Багата клітковиною
6. Підтримує здоровий зір
Але при цьому потрібно враховувати рекомендації лікарів при певних захворюваннях. Хурму слід з обережністю вживати людям, що страждають запорами, кишковими спайками, переживають спайковий процес черевної порожнини після операції. Причому хурму слід вибирати досить стиглу, щоб вона менше зв'язувала.
При цьому, якщо стигла хурма покращує моторику шлунково-кишкового тракту, адже містить пектин і клітковину, незрілий плід дає зворотний ефект. Він містить велику кількість дубильних речовин і діє як клей, переварюючи разом частинки їжі. Тому хурма протипоказана людям, які часто стикаються з запорами або хворіють гемороєм.
Не можна їсти фрукт при ожирінні та діабеті, особливо при другому типі хвороби. Почасти це пов'язано з наявністю великої кількості фруктових цукрів. Однак невеликою кількістю ягоди себе зрідка можна побалувати. Хурма також протипоказана при хворобах нирок і сечового міхура в гострій стадії. Вона сприяє частому сечовипусканню, що створює додаткове навантаження на організм.
Якщо щодня пити чай з імбирем і лимоном, це може мати як корисні, так і потенційно негативні наслідки для організму — все залежить від кількості, індивідуальних особливостей і стану здоров’я. Ось докладно, передають Патріоти України.
Складно уявити собі будинок, біля якого не ростуть дерева. Вони дарують влітку приємну прохолоду, а під час цвітіння тішать ароматом. А ще дерева несуть в собі певну енергетику, і це було відомо ще нашим предкам. Якщо посадити біля хати певні дерева, т...