Смачно, але корисно не усім: При яких захворюваннях небезпечно їсти хурму

Поки триває сезон хурми, розповідаємо, кому краще не їсти цей фрукт через протипоказання. Сама по собі хурма досить корисний продукт, і при постійному її вживанні (не менше трьох разів на тиждень) позитивно впливає на організм, зазначають Патріоти України.

6 основних переваг хурми для здоров'я:

1. Багата поживними речовинами

2. Відмінне джерело потужних антиоксидантів

3. Може принести користь здоров'ю серця

4. Може допомогти зменшити запалення

5. Багата клітковиною

6. Підтримує здоровий зір

Протипоказання

Але при цьому потрібно враховувати рекомендації лікарів при певних захворюваннях. Хурму слід з обережністю вживати людям, що страждають запорами, кишковими спайками, переживають спайковий процес черевної порожнини після операції. Причому хурму слід вибирати досить стиглу, щоб вона менше зв'язувала.

При цьому, якщо стигла хурма покращує моторику шлунково-кишкового тракту, адже містить пектин і клітковину, незрілий плід дає зворотний ефект. Він містить велику кількість дубильних речовин і діє як клей, переварюючи разом частинки їжі. Тому хурма протипоказана людям, які часто стикаються з запорами або хворіють гемороєм.

Не можна їсти фрукт при ожирінні та діабеті, особливо при другому типі хвороби. Почасти це пов'язано з наявністю великої кількості фруктових цукрів. Однак невеликою кількістю ягоди себе зрідка можна побалувати. Хурма також протипоказана при хворобах нирок і сечового міхура в гострій стадії. Вона сприяє частому сечовипусканню, що створює додаткове навантаження на організм.

Джерело: НВ

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...