Смачно і без мороки! Для чого у фарш додавати варене яйце? Ліниві зрази, від яких всі в захваті

Найчастіше ми готуємо зрази з картоплі, фаршируючи її м'ясом, яйцем, потрохами або рубаною зеленню. Водночас зрази з фаршу зустрічаються рідко. А зрази, які можна приготувати легко і просто, і того рідше. Щоб виправити цю прикру несправедливість, ми пропонуємо тобі приготувати ледачі курячі зрази, передають Патріоти України.

В результаті можете навіть не сумніватися. Курячі котлетки виходять смачними і ніжними. Так, немає начинки, але і мороки менше. На те ці зрази і називаються ледачими!

Інгредієнти:

  • 400 г курячого фаршу
  • 2 варених яйця
  • 1 плавлений сирок
  • 50 г вершків з жирністю 20-33%
  • 0,5 ч. л. солі
  • щіпка перцю і каррі
  • 3-4 ст. л. борошна
  • 5-6 ст. л. олії для смаження

Приготування:

  1. Змішай курячий фарш з вершками, каррі, перцем і сіллю.
  2. Натри в фарш плавлений сирок і яйця.
  3. Перемішай масу до однорідності.
  4. Змочи руки у воді, щоб до них не лип фарш.
  5. Сформуй з нього довгасті котлетки
  6. Обваляй їх у борошні і виклади на харчову плівку.
  7. Обсмажуй зрази в олії 5-6 хвилин з одного боку. Потім переверни, накрий сковороду кришкою і обсмажуй ще 5 хвилин.
  8. Зрази з фаршу готові. Дай їм охолонути і подавай до столу.

Джерело: Ukr.Media

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...