Є чимало рецептів приготування смачного десерту - яблучної шарлотки. Наприклад, телеведуча Марічка Падалко готує її з розпушувачем, отримуючи високий і пишний пиріг. А на сайті 1000.menu пропонують рецепт класичної шарлотки, але вже без розпушувача, передають Патріоти України
Інгредієнти (на 8 порцій):
- Яблука — 400 гр.;
- Борошно — 170 гр.;
- Цукор — 150 гр.;
- Яйця — 3 шт.;
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Яйця з цукром збийте міксером на невеликій швидкості протягом 3−5 хвилин до пишності. Маса повинна стати білою і помітно збільшитися в обсязі, а кристали цукру повністю розчинитися. Для перевірки можна провести по суміші віночком лінію — якщо вона не зникає протягом декількох секунд, то збивати більше не потрібно.
- Просіяти борошно, наситивши його киснем. Додавати в яєчну масу невеликими порціями, поступово вимішуючи міксером на низьких обертах. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану.
- Додати сіль, перемішати силіконовою лопаткою, але не довго — інакше тісто осяде і бісквіт вийти щільним. Якщо все зроблено правильно, тісто стікатиме з ложки широкою стрічкою.
- Яблука (зелені кисло-солодкі і не дуже соковиті, але щільні плоди) помити, просушити паперовими рушниками. Розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням і нарізати невеликими кубиками. Скропити лимонним соком.
- Дно форми застелити пергаментом або ж змастити вершковим маслом чи рафінованою соняшниковою олією. Дно і боки присипати борошном або манною крупою.
- Викласти у форму яблука, залити тістом. Покрутіть форму, щоб бісквітна маса заповнила весь простір між начинкою. Помістити у духовку, вже розігріту до 180 градусів — якщо ставити у холодну, тісто «впаде».
- Випікати 30−40 хвилин, до появи золотистої скоринки. Щоб бісквіт не осів, духовку не відчиняйте перші 20 хвилин. Готовність випічки перевіряти сухою дерев'яною шпажкою — якщо вона не намокла від тіста, то шарлотка готова.
Редиска – одна з перших культур, які висівають навесні. Але навіть досвідчені городники нерідко стикаються з проблемою стрілкування, коли замість соковитого коренеплоду рослина витягується вгору. У такому разі редиска стає твердою, волокнистою, гіркою ...
Чому ін’єкційні препарати (ботулотоксини, гіалуронова кислота, філери, біоревіталізанти тощо), потрапляють не туди, куди мали б, та чому можують призвести до незворотної втрати зору, розповів офтальмолог вищої категорії, офтальмохірург, кандидат медичн...