Сподобається всім! Шарлотка класична з яблуками у духовці - покроковий рецепт пишного пирога

Є чимало рецептів приготування смачного десерту - яблучної шарлотки. Наприклад, телеведуча Марічка Падалко готує її з розпушувачем, отримуючи високий і пишний пиріг. А на сайті 1000.menu пропонують рецепт класичної шарлотки, але вже без розпушувача, передають Патріоти України

Інгредієнти (на 8 порцій):
  • Яблука — 400 гр.;
  • Борошно — 170 гр.;
  • Цукор — 150 гр.;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Сіль за смаком.
Приготування:
  • Яйця з цукром збийте міксером на невеликій швидкості протягом 3−5 хвилин до пишності. Маса повинна стати білою і помітно збільшитися в обсязі, а кристали цукру повністю розчинитися. Для перевірки можна провести по суміші віночком лінію — якщо вона не зникає протягом декількох секунд, то збивати більше не потрібно.
  • Просіяти борошно, наситивши його киснем. Додавати в яєчну масу невеликими порціями, поступово вимішуючи міксером на низьких обертах. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану.
  • Додати сіль, перемішати силіконовою лопаткою, але не довго — інакше тісто осяде і бісквіт вийти щільним. Якщо все зроблено правильно, тісто стікатиме з ложки широкою стрічкою.
  • Яблука (зелені кисло-солодкі і не дуже соковиті, але щільні плоди) помити, просушити паперовими рушниками. Розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням і нарізати невеликими кубиками. Скропити лимонним соком.
  • Дно форми застелити пергаментом або ж змастити вершковим маслом чи рафінованою соняшниковою олією. Дно і боки присипати борошном або манною крупою.
  • Викласти у форму яблука, залити тістом. Покрутіть форму, щоб бісквітна маса заповнила весь простір між начинкою. Помістити у духовку, вже розігріту до 180 градусів — якщо ставити у холодну, тісто «впаде».
  • Випікати 30−40 хвилин, до появи золотистої скоринки. Щоб бісквіт не осів, духовку не відчиняйте перші 20 хвилин. Готовність випічки перевіряти сухою дерев'яною шпажкою — якщо вона не намокла від тіста, то шарлотка готова.

Хіти тижня. Насипний яблучний пиріг: ні місити, ні змішувати не треба! Найскладніше тут - натерти яблука

неділя, 28 листопад 2021, 21:00

Абсолютно пісний, швидкий і мегасмаковий яблучний насипний пиріг : не вимагає замісу тіста, а на все приготування (не рахуючи самого випікання) піде від сили хвилин 15, передають Патріоти України. Пиріг добре схоплюється, виходить досить соковитим усер...

"Російські танки у Луганську": Українська розвідка програє інформаційну війну спецслужбам Росії

неділя, 28 листопад 2021, 17:39

Мовиться про те, що з метою дезінформації українського вищого військовополітичного керівництва спецслужбами РФ було здійснено так званий "контрольований витік інформації". Себто в мережу викинули відео і через "корисних ідіотів" на кшталт Бутусова і К в у