Справа не лише в швидкому сп'янінні: Чим небезпечне вживання алкоголю натщесерце

Вживання алкоголю на голодний шлунок – це звичка, яка може здатися нешкідливою, проте вона несе серйозні ризики для здоров’я. Швидше сп'яніння, різкі коливання рівня цукру в крові та підвищений апетит можуть призвести до негативних наслідків, передають Патріоти України.

Багато людей не усвідомлюють, як такі дії впливають на організм, що з часом може відобразитися на стані серця та судин. Дієтологи попереджають: щоб уникнути проблем, варто дотримуватися обережності і не забувати про важливість правильного харчування перед вживанням алкоголю. Більше про це пише eatthis.com.

Швидке сп'яніння

Іноді люди хочуть отримати легкий стан сп'яніння. Одне з останніх досліджень навіть показало, що помірне вживання алкоголю може полегшити серцеві наслідки стресу. Проте, коли ви п'єте без їжі, сп'яніння настає набагато швидше і це може мати свої наслідки.

Коливання рівня цукру в крові

Дієтолог Бонні Тауб-Дікс каже, що вживання алкоголю на голодний шлунок може призвести до небезпечного зниження рівня цукру в крові. А легкий перекус допоможе його стабілізувати.

Джессіка Гоффман, консультант з питань алкоголю та наркотиків, зазначила: "Ми не завжди усвідомлюємо кількість цукру, яку метаболізуємо під час вживання алкоголю". Підвищення рівня цукру в крові до небезпечних показників (звичайний рівень становить менше 140 міліграмів на децилітр) може збільшити ризик серцевих захворювань та інших серцево-судинних ускладнень.

Втрата контролю над дієтою

Тауб-Дікс застерігає, що спроба "економії калорій" за рахунок пропуску їжі та перехід до напоїв може призвести до зворотного результату. Багато хто з нас знає, що після нічних розваг часто настає момент, коли хочеться замовити щось на доставку. І тут вже не лише хліб, але й піца, фаст-фуд або морозиво стають частими "провокаторами" втрати дисципліни.

Погане самопочуття

Відомі симптоми: головний біль, похмілля, погіршення концентрації або навіть тривожність наступного дня. Невеликий перекус перед вживанням алкоголю може допомогти уникнути цих неприємних наслідків.

Справа не лише в швидкому сп'янінні: Чим небезпечне вживання алкоголю натщесерце

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:22

Вживання алкоголю на голодний шлунок – це звичка, яка може здатися нешкідливою, проте вона несе серйозні ризики для здоров’я. Швидше сп'яніння, різкі коливання рівня цукру в крові та підвищений апетит можуть призвести до негативних наслідків, передають...

Була неофіційним символом: Як таємне послання мала гранована склянка в СРСР і чому стала такою популярною

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 10:48

Гранована склянка була справжнім символом колективізму Радянського Союзу, вона об’єднала багато поколінь і стала невід’ємним елементом побуту кожної родини. Її використовували у їдальнях, кафе, потягах, на кораблях та офіційних заходах. Розповідаємо пр...