Проблема підробки їжі стоїть дуже гостро. Покупець може не здогадуватися, що він бере продукт із замінником молочного жиру. Виробники не поспішають ділитися такою інформацією на упаковці. І якщо сир від "пальми" ми вже вміємо відрізняти, то сметану від підробки тільки вчитимемося, передають Патріоти України.
Існує кілька способів визначити, чи є у складі сметани замінник молочного жиру.
Способи:
Чи можна їсти "рослинну" сметану
Жир у справжній сметані добре засвоюється організмом, оскільки температура його плавлення менше 33 градусів. Пальмова олія стає рідкою лише при 39-43 градусах. Це означає, що вона частково відкладається у травній системі та в судинах.
Зрідка вживати сметану з рослинним жиром можна, але не щодня. Рослинна олія в сметані далеко не корисна і відмовитися від такого продукту потрібно якнайшвидше.
Ваша картопля проростає через кілька днів після покупки? Є простий лайфхак, який змінить усе. Вам потрібен лише один фрукт — і ваша картопля залишатиметься свіжою на 2–5 місяців, передають Патріоти України. Цей трюк став вірусним після того, як кулінар...
Сенека казав: "Через терни до зірок" (per aspera ad astra). Сучасні психологи підтверджують-— усвідомлення своїх внутрішніх страхів і слабкостей — це ключ до покращення життя. Часто ми боїмося зіткнутися з правдою самі перед собою, але цей тест допомож...