Справжня сметана чи "пальма": Як визначити натуральність продукту - все дуже просто!

Проблема підробки їжі стоїть дуже гостро. Покупець може не здогадуватися, що він бере продукт із замінником молочного жиру. Виробники не поспішають ділитися такою інформацією на упаковці. І якщо сир від "пальми" ми вже вміємо відрізняти, то сметану від підробки тільки вчитимемося, передають Патріоти України.

Існує кілька способів визначити, чи є у складі сметани замінник молочного жиру.

Як визначити пальмову олію у складі сметани

Способи:

  1. На смак. Якщо відчувається неприємна жирна плівка, то в сметані є олія.
  2. Залишити сметану за кімнатної температури на п’ять-сім годин. Якщо за цей час запах і консистенція продукту не зміняться, а поверхня покриється жовтуватою кіркою – рослинний жир є.

Чи можна їсти "рослинну" сметану

Жир у справжній сметані добре засвоюється організмом, оскільки температура його плавлення менше 33 градусів. Пальмова олія стає рідкою лише при 39-43 градусах. Це означає, що вона частково відкладається у травній системі та в судинах.

Зрідка вживати сметану з рослинним жиром можна, але не щодня. Рослинна олія в сметані далеко не корисна і відмовитися від такого продукту потрібно якнайшвидше.

Дачникам на замітку! Названо рослини, які не слід обрізати в листопаді - не будуть квітнути навесні

субота, 22 листопад 2025, 11:45

Деякі види рослин можна обрізати навіть у листопаді, а санітарна обрізка просто необхідна. Водночас багато чагарників цього не люблять. Обрізка може призвести до затримки цвітіння та росту, а іноді навіть до загибелі всього чагарнику, пише Deccoria, пе...

Перевірте себе! Те, що ви бачите на цьому фото, багато говорить про вашу особистість

субота, 22 листопад 2025, 11:13

Вірусне відео з TikTok викликало хвилю обговорень у соцмережах - понад сім мільйонів переглядів і тисячі коментарів. Причина проста: автор запропонував глядачам пройти короткий тест на основі оптичної ілюзії, який нібито показує, як працює наш мозок і ...