
"Добре м'ясо не треба паскудити спеціями та соусами. Не чіпляйтеся до нього з маринадами, як чорт до безгрішного", - пише кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:
"Якщо вже надумали робити стейк, то запам'ятайте прості істини:
1. Купуєте дороге м'ясо. Так, тут абищо не прокатить. Стейк рібай - безпрограшний варіант. Проста перевірка, що ви вхопили добре м‘ясо: воно, коли сире, має легко протикатися пальцем наскрізь.
2. Не торкаєтеся та не дихаєте. Не відбиваєте (краще по руках себе постукайте, якщо вони чухаються). Навіть не солите.
3. Даєте м'ясу нагрітися до кімнатної температури, бо з холодного від стресу витечуть всі соки.
4. Пательню нагріваєте до максимуму. Смажете м'ясо на олії по 1,5 хвилини з кожної сторони.
5. Потім ставите в розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини.
6. Дістаєте м'ясо з духовки, додаєте сіль, свіжомелений (важливо!) перць, кладете зверху щедрий шмат вершкового масла і залишаєте на декілька хвилин. Масло розтане, змішається з м'ясним соком, і це стане найкращим соусом у вашому житті. Мозок винесе так, немов боженька чхнув вам у вухо.
Примітка. За 4 хвилини у духовці м'ясо нагріється десь до 55-60 градусів. Це medium rare. 60-65 градусів - medium. 70 - well done. Якщо ви не довіряєте своєму відчуттю часу, то можете купити спеціальний термометр для м'яса.
А класний стейк варто приготувати хоча б раз у житті, тому зберігайте собі цей допис. Це змінює світ. Цьом".
Коли вода нагрівається на плиті, першим знаком наближення кипіння стають дрібні бульбашки. У мікрохвильовці ж вода може досягати температури кипіння без будь-яких видимих ознак, передають Патріоти України. Це явище не суперечить фізиці: воно пов’язане ...
Православна церква України 1 грудня за новим стилем (14 грудня за старим) вшановує праведного Філарета Милостивого і старозавітного пророка Наума, одного з 12 малих пророків і покровителя людей, які займаються розумовою працею. . За старим стилем в...