Спробуйте приготувати так хоч раз у житті: Відомий кулінар поділився секретами смачного стейка

Євген Клопотенко закликає звертати увагу не на спеції та маринади, а якість м'яса та правильний алгоритм приготування.

"Добре м'ясо не треба паскудити спеціями та соусами. Не чіпляйтеся до нього з маринадами, як чорт до безгрішного", - пише кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо вже надумали робити стейк, то запам'ятайте прості істини:

1. Купуєте дороге м'ясо. Так, тут абищо не прокатить. Стейк рібай - безпрограшний варіант. Проста перевірка, що ви вхопили добре м‘ясо: воно, коли сире, має легко протикатися пальцем наскрізь.

2. Не торкаєтеся та не дихаєте. Не відбиваєте (краще по руках себе постукайте, якщо вони чухаються). Навіть не солите.

3. Даєте м'ясу нагрітися до кімнатної температури, бо з холодного від стресу витечуть всі соки.

4. Пательню нагріваєте до максимуму. Смажете м'ясо на олії по 1,5 хвилини з кожної сторони.

5. Потім ставите в розігріту до 180 градусів духовку на 4 хвилини.

6. Дістаєте м'ясо з духовки, додаєте сіль, свіжомелений (важливо!) перць, кладете зверху щедрий шмат вершкового масла і залишаєте на декілька хвилин. Масло розтане, змішається з м'ясним соком, і це стане найкращим соусом у вашому житті. Мозок винесе так, немов боженька чхнув вам у вухо.

Примітка. За 4 хвилини у духовці м'ясо нагріється десь до 55-60 градусів. Це medium rare. 60-65 градусів - medium. 70 - well done. Якщо ви не довіряєте своєму відчуттю часу, то можете купити спеціальний термометр для м'яса.

А класний стейк варто приготувати хоча б раз у житті, тому зберігайте собі цей допис. Це змінює світ. Цьом".

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...

Справжня знахідка! Освіжаючий коктейль з яблук та меду

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:12

Яблука цінні тим, що з них можна готувати велику кількість страв. Смажити, запікати, тушкувати, а також з ними виходить дуже смачний та освіжаючий коктейль. Враховуючи складники, він ще й дуже корисний для здоров’я, передають Патріоти України. Вам знад...