Список здивує! Ці "фітнес"-продукти можуть зашкодити фігурі

Коли ми вирішуємо змінити свій раціон або прагнемо скинути кілька зайвих кілограмів, ми починаємо замислюватися над тим, що ж їсти корисного і низькокалорійного, передають Патріоти України.

Часто нашу увагу привертають продукти, які вважаються «здоровими». Проте це не завжди є хорошим орієнтиром, оскільки те, що виглядає корисним і якісним, іноді може негативно впливати на здоров’я. Про які саме продукти йдеться?

«Правильний» — не завжди означає здоровий чи дієтичний

Сухі сніданки, мюслі та гранола
Багато хто асоціює ці продукти зі здоровим сніданком. До того ж магазини пропонують різні види пластівців з написом «фітнес», що ще більше укріплює віру в те, що їх вживання допомагає підтримувати форму та забезпечує організм необхідними вітамінами. Однак багато з таких пластівців містять велику кількість цукру та мають низький вміст білка і клітковини. Це робить їх подібними до звичайних солодощів.

Порада: перед покупкою сухих сніданків або мюслі перевіряйте вміст білка, цукру та загальну калорійність. Якщо продукт справді корисний, в ньому буде також мало інгредієнтів.

Овсянка швидкого приготування
Овсянка — це так, але краще готувати її самостійно. Хоча вона міцно асоціюється з дієтою і здоров’ям, важливо пам’ятати, що готова каша з магазину, яку потрібно лише залити окропом, не обов’язково є корисною. Такі продукти часто містять надмірну кількість цукру, солі та штучних барвників. Крім того, у таких варіантах вівсянки зазвичай недостатньо клітковини та білка, які забезпечують тривале відчуття ситості.

Порада: перед покупкою уважно читайте склад. Вибирайте варіанти без доданого цукру та солі. Ідеальний варіант — домашнє приготування з вівсянки, окропу, арахісової пасти та фруктів.

Овочеві салати
Овочі — перше, що спадає на думку, коли ми думаємо про схуднення і здорове харчування. Вони низькокалорійні та багаті на корисні речовини. Проблема з’являється, коли ми додаємо готові магазинні заправки, щоби зробити салат смачнішим. Але ці соуси часто містять багато цукру, солі й підсилювачів смаку. У підсумку «легкий» салат перетворюється на калорійну пастку.

Порада: готуйте заправку самостійно. Найпростіше — змішати якісну оливкову олію з гірчицею і лимонним соком.

Сухофрукти
На вигляд здорові, але містять набагато більше калорій, ніж свіжі. Деякі з них консервуються діоксидом сірки, що може викликати головний біль або нудоту. Також вони часто втрачають вітамін B12 і набувають зайвого цукру, доданого виробником для покращення смаку.

Порада: сухофрукти можна їсти, але з обережністю. За можливості обирайте свіжі фрукти, а не оброблені.

Полегшені (лайт) версії звичних продуктів
Продукти з позначкою «лайт» дійсно можуть містити менше жиру, але, на жаль, вони також часто менш смачні. Щоб компенсувати смак, виробники додають більше цукру, солі, борошна або загусників. Такі продукти іноді мають менше калорій, але це не означає, що вони кращі.

Порада: пам’ятайте, що напис «лайт» — це часто лише маркетинг. Порівнюйте склад обох варіантів і звертайте увагу не тільки на жирність, а й на загальну харчову цінність продукту.

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...