Огірки дозріють швидше, якщо підживити грунт при посадці, а також підгодовувати огірки під час їх цвітіння. У якості добрива можна використовувати натуральні компоненти, не обов'язково брати магазинну хімію. Досвідчені городники поділилися трьома рецептами ефективного підживлення рослини, передають Патріоти України.
Кісткове борошно містить велику кількість фосфору, калію, азоту та кальцію, які сприяють зростанню будь-яких рослин. Ретельно подрібніть курячі чи тваринні кістки у м'ясорубці до утворення дрібної суміші. Додавайте по 4-5 чайних ложок борошна в ґрунт раз на 2-3 місяці, щоб прискорити зростання. Ви помітите, що плоди огірків, або інших овочів, будуть більшими і солодшими після такого добрива.
До складу ще одного добрива, яким корисно підгодувати огірки на етапі цвітіння та дозрівання, входить ламінарія. Розбавте 2-3 склянки шроту ламінарії в 1-2 склянках води та підживіть рослини огірків. Шрот ламінарії допомагає підвищити рівень калію в ґрунті, а він необхідний огіркам на завершальній стадії зростання, коли вони починають цвісти та плодоносити.
Це добриво також забезпечує стійкість рослини до шкідників.Можете спробувати удобрити огірки чайною заваркою або кавовою гущею з низьким вмістом азоту. Огірки потребують азоту всіх етапах зростання. До того ж плоди будуть солодшими після такого підживлення.
Натуральне добриво на основі дріжджів також стимулює зростання плодів, але часто поливати огірки дріжджами не можна. Достатньо буде 2-3 разів за весь цикл дозрівання огірків. Щоб приготувати таке підживлення, у трьох літрах теплої води потрібно розвести 150 г цукру та 500 грам свіжих дріжджі
Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...