Стануть солодшими і швидше дозріють: Чим підгодувати огірки під час цвітіння

Огірки дозріють швидше, якщо підживити грунт при посадці, а також підгодовувати огірки під час їх цвітіння. У якості добрива можна використовувати натуральні компоненти, не обов'язково брати магазинну хімію. Досвідчені городники поділилися трьома рецептами ефективного підживлення рослини, передають Патріоти України.

Кісткове борошно містить велику кількість фосфору, калію, азоту та кальцію, які сприяють зростанню будь-яких рослин. Ретельно подрібніть курячі чи тваринні кістки у м'ясорубці до утворення дрібної суміші. Додавайте по 4-5 чайних ложок борошна в ґрунт раз на 2-3 місяці, щоб прискорити зростання. Ви помітите, що плоди огірків, або інших овочів, будуть більшими і солодшими після такого добрива.

До складу ще одного добрива, яким корисно підгодувати огірки на етапі цвітіння та дозрівання, входить ламінарія. Розбавте 2-3 склянки шроту ламінарії в 1-2 склянках води та підживіть рослини огірків. Шрот ламінарії допомагає підвищити рівень калію в ґрунті, а він необхідний огіркам на завершальній стадії зростання, коли вони починають цвісти та плодоносити.

Це добриво також забезпечує стійкість рослини до шкідників.Можете спробувати удобрити огірки чайною заваркою або кавовою гущею з низьким вмістом азоту. Огірки потребують азоту всіх етапах зростання. До того ж плоди будуть солодшими після такого підживлення.

Натуральне добриво на основі дріжджів також стимулює зростання плодів, але часто поливати огірки дріжджами не можна. Достатньо буде 2-3 разів за весь цикл дозрівання огірків. Щоб приготувати таке підживлення, у трьох літрах теплої води потрібно розвести 150 г цукру та 500 грам свіжих дріжджі

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...