Інгредієнти для млинців: молоко (200 мл), розпушувач (0,5 ч.л.), цукор (1 с. л.), окріп (200 мл), рослинна олія (2 с. л.), борошно (200 г ), сіль (щіпка), яйце (1 шт.).
Інгредієнти для начинки: слабосолона сьомга (200 г), вершковий сир (300 г), кріп.
Приготування:
З'єднуємо в мисці холодне молоко і окріп, додаємо сіль, цукор, яйце. Ретельно перемішуємо вінчиком.
Просіваємо через сито борошно.
Додаємо розпушувач і рослинну олію, перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або соняшниковою олією, виливаємо порцію тіста. Чекаємо поки млинець підрум'яниться, перевертаємо його. Знімаємо зі сковороди.
На готові млинці тонким шаром намазуємо вершковий сир.
Сьомгу нарізаємо на акуратні скибочки і викладаємо на млинець, змащений сиром.
Кріп миєму під проточною водою, кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу, потім дрібно нарізаємо.
Млинець з начинкою посипаємо кропом, звертаємо в трубочку (рулетик).
Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 15-30 хвилин в холодильник, а потім нарізаємо на порційні шматочки.
Інгредієнти для начинки: м'якоть яловичини (1 кг), цибуля (3 шт.), рослинна олія (100 г), перець чорний мелений (1 ч. л.).
Приготування:
Спочатку печемо млинці, як у попередньому рецепті з іншою начинкою.
Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю і смажимо її до золотистої скоринки.
М'ясо миємо, відварюємо в підсоленій воді 1,5-2 години. Потім м'ясо пропускаємо через м'ясорубку.
Змішуємо м'ясо і обсмажену цибулю, солимо, перчимо до смаку.
Викладаємо на млинець столову ложку з гіркою нашої начинки і загортаємо конвертом.
Обсмажуємо млинці з м'ясом на вершковому маслі до рум'яної скоринки з двох сторін.
Інгредієнти для начинки: печериці свіжі (8-10 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (50-100 г), вершкове масло (2 ст. л.).
Приготування:
Спочатку випікаємо млинці, наприклад, на молоці, а потім приступаємо до начинки.
Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.
Гриби миємо під проточною водою.
У каструлю наливаємо воду, солимо її, чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби і проварюємо їх 5-7 хвилин.
Чекаємо поки вони охолонуть, нарізаємо.
У розігріту з маслом сковороду висипаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її.
Потім додаємо до цибулі гриби, солимо, перемішуємо і тушкуємо близько 5-10 хвилин.
Знімаємо з вогню, даємо грибам трохи охолонути.
Натираємо на терці твердий сир, змішуємо з грибами.
Викладаємо начинку на млинець, загортаємо. Їх можна подавати так чи підсмажити до рум'яної скоринки на сковороді.
Інгредієнти для начинки: шинка (200-300 г), мариновані гриби (1 банка), сир Російський (200 г).
Приготування:
З маринованих грибів зливаємо маринад, викладаємо їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Якщо гриби невеликого розміру - порізати їх на половинки, якщо великі - на 4 частини.
Шинку нарізаємо тонкими скибочками.
Сир тремо на терці.
На середину млинчика викладаємо пару скибочок шинки, 1 столову ложку грибів і натертий сир.
Загортаємо млинець конвертиком. За бажанням - обсмажити на сковороді на вершковому маслі.
Інгредієнти для начинки: куряче філе (3-4 шт.), цибуля (3 шт.), сeлера (корінь), пeтpушка (корінь), морква (1 шт.), вершкове масло, оливкова олія, спеції.
Приготування:
Лук миєму, чистимо від лушпиння. Одну цибулину нарізаємо крупно (для бульйону), а дві - досить дрібно (для обсмажування).
Куряче філе промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок, хрящів, жиру.
У велику каструлю наливаємо воду, кладемо туди філе, чекаємо, поки вода закипить. Як тільки почне утворюватися піна, зливаємо воду і заливаємо нову порцію.
Додаємо до курки кopені ceлери і пeтpушки, а також крупно нарізані мopкву і цибулю.
Варимо приблизно 20-30 хвилин.
Після того, як філе звариться, проціджуємо бульйон, а курку пропускаємо через м'ясорубку. Або ж її можна порізати скибочками.
Розігріваємо сковороду і на оливковій олії обсмажуємо до золотистої скоринки дрібно нарізану цибулю, солимо, додаємо спеції за смаком.
З'єднуємо обсмажену цибулю і куряче філе, додаємо трохи процідженого бульйону, перемішуємо, солимо, перчимо.
На край млинчика викладаємо 1-2 столові ложки начинки, загортаємо його конвертиком.
За бажанням - обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
Інгредієнти для начинки: ізюм без кісточки (50 г), сир 5-18% (250 мл), ванільний цукор (50 г), сметана (50 г).
Приготування:
Ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву вологу.
У сир додаємо сметану і ванільний цукор, збиваємо блендером. Додаємо родзинки.
Викладаємо начинку на готовий млинець, загортаємо трубочкою або конвертиком.
Подаємо зі сметаною, джемом або варенням.
Інгредієнти для начинки: яблука (5 шт.), лимонний сік (50 мл), кориця (1 паличка), цукор (2 с. л.), крохмаль (1 ч. л.), вершкове масло.
Приготування:
Яблука миємо, чистимо і нарізаємо середнім кубиком.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо яблука, смажимо кілька хвилин, потім додаємо цукор, лимонний сік і паличку кориці (можна і інші спеції, наприклад, бадьян). Тушкуємо приблизно 5-7 хвилин - поки яблука не стануть м'якими.
Якщо начинка виходить занадто рідкою - додаємо крохмаль.
Викладаємо на млинець яблучну начинку і загортаємо конвертиком.
Інгредієнти для начинки: яйця курячі.
Приготування:
Смажимо дуже тонкі млинці.
Викладаємо на гарячу сковороду млинець, на нього розбиваємо яйце.
Нахиляємо сковороду з боку в бік, щоб білок розтікся по поверхні максимально, а жовток був максимально по центру кола.
Складаємо млинець навпіл.
Перевертаємо на інший бік, тримаємо буквально 10-20 секунд, а потім знімаємо.
Перед подачею прикрашаємо зеленню або свіжими овочами.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...