ТОП-10 помилок, через які котлети виходять жорсткими

Якщо котлети виходять твердими, таку страву навряд чи вдасться назвати ідеальною. Однак це відбувається лише у тому випадку, якщо ви не підійшли до процесу приготування відповідально.

Через які помилки котлети виходять жорсткими:

  1. Для котлет не варто купувати найдешевше м’ясо, адже воно занадто жилаве. З такого продукту соковиті та м’які котлети не приготуєш.
  2. Досвідчені кулінари радять частину фаршу готувати з м’яса із салом. Саме це дозволяє надати котлетам потрібну текстуру.
  3. Не слід забувати про те, що до складу котлет варто ввести невелику кількість вершкового масла. Завдяки цій хитрощі котлети завжди будуть апетитними.
  4. Спробуйте відмовитися від додавання в рецепт курячих яєць. Так, вони допомагають склеювати продукти між собою. Але не варто забувати що це придасть жорсткості фаршу. Можна замінити яйця на звичайний крохмаль.
  5. Не слід пропускати процедуру відбивання фаршу. Це чудовий спосіб запобігання жорсткості.
  6. Білий хліб додають не тому, що не вистачає грошей, щоб купити більше м’яса для приготування фаршу, а тому, що цей інгредієнт забезпечує потрібну м’якість. Не забувайте додавати його до фаршу.
  7. До речі, хліба має бути чимало. На стандартну порцію котлет варто додати 200 г продукту.
  8. Не забувайте, що сковорідку перед приготуванням необхідно добре розігріти.
  9. Довго котлети не треба смажити. Чим довше ви це робите, тим жорсткішими вийдуть готові котлети.
  10. Після смаження котлети потрібно довести до потрібної текстури за допомогою тушкування в невеликій кількості води.

Господиням на замітку! Як прати постільну білизну, щоб була м'якою

вівторок, 4 березень 2025, 0:28

Щоб постільна білизна була м'якою після прання, дотримуйтеся таких порад, передають Патріоти України. Ці прості поради допоможуть зберегти вашу постільну білизну м’якою і приємною на дотик після кожного прання.

Британські вчені створили банани, які залишаються свіжими 24 години після очищення і не темніють

вівторок, 4 березень 2025, 0:25

Фруктові салати більше не будуть такими, як раніше – завдяки вченим, які розробили банани, що не стають коричневими та м’якими після очищення, передають Патріоти України. Британські експерти змінили генетику фрукта так, що він залишається твердим, свіж...