ТОП-11 продуктів, які надовше залишають відчуття ситості

Щоб залишатися ситими довше, існує декілька способів, які можуть бути корисними для тих, хто не має багато часу на їжу, не любить працювати на голодний шлунок або не хоче надто часто перекушувати. Один з таких способів - пити більше води та уникати білих вуглеводів, а також вживати певні продукти, передають Патріоти України.

За словами дієтолога Стеф Мегілл, деякі продукти змушують вас довше відчувати ситість завдяки їх особливим характеристикам, які впливають на апетит та травлення. Їх список опублікувало видання eatthis.com.

Вівсянка

"Вівсянка є цільним зерном, яке багате розчинною клітковиною під назвою бета-глюкан", – каже Мегілл. Середня доросла людина повинна прагнути споживати 14 грамів клітковини на кожні 1000 калорій їжі. Сирий овес містить 10,1 грамів на 1000 грамів, що є значною кількістю. Клітковина може уповільнити травлення та засвоєння вуглеводів, підтримуючи стабільний рівень цукру в крові та запобігаючи стрибкам і падінням, які можуть викликати почуття голоду.

Риба

"Риба є нежирним джерелом білка та містить омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця та мозку. Омега-3 та білок допомагають почуватися ситими", – зазначає Мегілл. Консервований тунець містить 19 грамів білка на 100 грамів, райдужна форель – 19,9 грамів, а атлантичний лосось – 20,4 грама.

Горіхи

Горіхи багаті здоровими жирами, білком та клітковиною. Вони забезпечують енергією, а також містять антиоксиданти та мінерали, які підтримують здоров'я.

Квасоля

Квасоля, така як чорна або зелена, містить багато білка та клітковини, а також складні вуглеводи, які повільно перетравлюються, забезпечуючи довше відчуття ситості.

Авокадо

Авокадо багате клітковиною та корисними жирами, що робить його чудовим вибором для тривалого відчуття ситості. "Сімдесят дев'ять відсотків ваги авокадо складають клітковина та вода. Це єдині фрукти з хорошими жирами, приблизно з 6 грамами ненасичених жирів на порцію", – наголошує Мегілл.

Насіння льону

Одна столова ложка насіння льону містить 2 грами клітковини та 2 грами здорових жирів, що робить його ситним продуктом. Насіння льону можна додавати до багатьох страв, наприклад, до тостів з авокадо, смузі або вівсянки.

Насіння чіа

Насіння чіа є хорошим джерелом омега-3 жирних кислот і клітковини. Їх можна додавати до більшості страв. До прикладу, робити чіа-пудинг або малинове варення з чіа.

Малина

Малина – це один з продуктів з найвищим вмістом клітковини. Вона містить 8грамів клітковини на 1 порцію. "Це значно більше порівняно з чорницею, яка містить лише 3 грами клітковини на 1 чашку", – додає Мегілл.

Яблука

Яблука багаті клітковиною і є ще одними фруктами, які змусять вас почуватися ситими. Вони містять 2,1 грама клітковини на кожні 100 грамів, тоді як червоний виноград містить лише 0,91 грама, сливи – 1,4 грама, а персики – 1,5 грама.

Сочевиця

Сочевиця є різновидом бобових, багата клітковиною та рослинним білком. В одній чашці сочевиці міститься 50% добової норми клітковини (15 грамів).

Нут

"Нут або квасоля гарбанцо є чудовим джерелом білка, фолієвої кислоти, заліза та фосфору, а також поліненасичених і мононенасичених жирних кислот", – зазначає Мегілл. Вони містять 8 грамів клітковини на 1/2 банки та наповнені рослинним білком.

Перевірте себе! Психологійний тест визначить, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя

середа, 7 серпень 2024, 7:12

Ви коли-небудь замислювалися, що саме допоможе вам знайти справжнє щастя? У нас є чарівний спосіб це дізнатися, передають Патріоти України. Тест у картинці підкаже, що саме принесе радість і гармонію у ваше життя. Будьте готові відкрити для себе щось н...

Народні прикмети на 7 серпня. Щедрим воздасться

середа, 7 серпень 2024, 7:05

7 серпня: церковне свято сьогодні, чому потрібно обов'язково подати милостиню. 7 серпня за новим церковним календарем (20 серпня за старим) - день пам'яті двох преподобних, Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. ...