Зіпсувати пшоняну кашу дуже просто. Достатньо припуститися однієї помилки під час приготування – і гарнір набуде надмірної сухості або в’язкості, передають Патріоти України.
Але хочеться, щоб страва була розсипчастою!
Щоб досягти саме такого результату, потрібно правильно підготувати крупу до термічної обробки.
Крім того, необхідно дотримуватися ряду правил і під час варіння продукту.
Одна з причин, через яку замість нормальної пшонки виходить розмазня – це наявність на крупі масел.
Забрати їх можна шляхом попередньої обробки продукту дуже гарячою водою.
Крупу потрібно насипати в каструлю та залити рідиною. Об’єм твердого компонента повинен дорівнювати об’єму рідкого.
Як тільки вода почне кипіти, її слід злити. Після цього крупу треба промити чистою та холодною водою.
Тепер приступаємо до варіння. Оброблену крупу потрібно знову відправити у каструлю.
Цього разу води слід налити вдвічі більше. Іншими словами, на одну частину розсипчастого компонента повинні бути дві частини рідкого.
Якщо води буде менше, то страва стане сухуватою.
А от якщо переборщити з рідиною, то вийде клейка та неапетитна маса.
На першому етапі приготування каші каструлю не можна прикривати кришкою.
Зробити це можна лише після того, як половина об’єму води випарується. Зазвичай потрібний момент настає через 10 хвилин після того, як рідина завирувала.
Вимикаємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою.
Після того, як накрили каструлю кришкою, залиште кашу упарюватися приблизно на 20 хвилин, не відкриваючи кришку.
Поліпшити смакові якості та консистенцію каші допоможе вершкове масло.
Шматок цього продукту повинен опинитися в каструлі перед вимкненням вогню і накриттям посуду кришкою.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...