Навесні після зігрівання грунту можна підгодувати кущі смородини. Тоді влітку врожай ягід буде здоровим і дуже щедрим. Удобрювати смородину можна в першій половині квітня, коли вже не буде "мінусових" температур. Перед внесенням добрива розпушіть грунт навколо куща, щоб коріння краще ввібрало речовину, передають Патріоти України.
Мінеральні добрива для смородини можна купити в агромагазині і на ринку. Смородина дуже любить азот, тому обирайте азотовмісні препарати.
Ось кілька варіантів мінеральних добрив для смородини:
Під час роботи з добривами обов'язково надягайте рукавички і захисну маску.
Приготуйте цілющу суміш, яка значно підвищить врожайність смородини. Такий "коктейль" наливають в пульверизатор і обприскують ним смородину в період цвітіння. Готується суміш так: 10 л води + 2 г мідного купоросу + 3 г борної кислоти + 3 г молібдату амонію.
Смородина добре відгукується на підгодівлю послідом, але ні в якому разі не свіжим, а віком мінімум 2-3 тижні. Підійде курячий або свинячий послід, його бажано компостувати соломою. На 10 квадратних метрів смородини вносять приблизно 2 кг посліду.
Також зі свіжого посліду можна приготувати розчин для поливання смородини. Розчиніть послід у воді у співвідношенні 1:20, накрийте ємність кришкою і залиште на 7 днів. Полийте цим розчином смородину під кущами.
Компост - відмінне органічне добриво для смородини. У ньому є все, що потрібно для гарного врожаю ягід. Для приготування добрива всипте в відро компосту стакан золи. Розкладіть цю суміш навколо стовбурів смородини і злегка присипте землею.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...