ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України.

Яких популярних помилок варто уникати:

1.Заморожувати цілісний великий шматок.

Розраховуйте, що скільки ви заморозите, стільки й доведеться з’їсти. Адже повторна заморозка позбавить м’ясо унікальної текстури і стане місцем для хвороботворних мікроорганізмів.

Після покупки краще відразу обробити м’ясо, запакувати та відправити в морозилку.

2.М’ясо для стейку має бути кімнатної температури.

Це правильне твердження, однак у більшості випадків господині залишають м’ясо на кухні всього хвилин на 20, що є грубою помилкою: воно просто не встигне “відпочити”.

Пам’ятайте, що після холодильника м’ясо “відпочиває” більше 20 хвилин.

3.Псувати спеціями.

Імениті кухарі взагалі не використовують спеції до м’яса. Максимум – додають пряні трави та свіжомелений чорний перець вже прямо в тарілку. Те саме правило працює і щодо солі.

4.Довго зберігати фарш.

Максимальний термін зберігання фаршу становить лише 24 години. Отже, краще відразу після покупки готуйте те, що планували.

5.Псувати кетчупом.

М’ясо – це продукт лаконічний і цілісний, тому не варто псувати його соусами і тим більше кетчупом. Іноді можна додати трохи спеціального соусу лише для того, щоб оцінити контрастність смаків.

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...

Родина оцінить! Смажені сирні палички - швидко та дуже смачно

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:13

Так багато існує рецептів, але кожен раз на сніданок чи на перекус ціла проблема згадати якийсь найшвидший з них для приготування. Стояти довго біля плити теж така собі ідея. Є цікавий та смачний варіант швидкого перекусу з твердого сиру, передають Пат...