ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України.

Яких популярних помилок варто уникати:

1.Заморожувати цілісний великий шматок.

Розраховуйте, що скільки ви заморозите, стільки й доведеться з’їсти. Адже повторна заморозка позбавить м’ясо унікальної текстури і стане місцем для хвороботворних мікроорганізмів.

Після покупки краще відразу обробити м’ясо, запакувати та відправити в морозилку.

2.М’ясо для стейку має бути кімнатної температури.

Це правильне твердження, однак у більшості випадків господині залишають м’ясо на кухні всього хвилин на 20, що є грубою помилкою: воно просто не встигне “відпочити”.

Пам’ятайте, що після холодильника м’ясо “відпочиває” більше 20 хвилин.

3.Псувати спеціями.

Імениті кухарі взагалі не використовують спеції до м’яса. Максимум – додають пряні трави та свіжомелений чорний перець вже прямо в тарілку. Те саме правило працює і щодо солі.

4.Довго зберігати фарш.

Максимальний термін зберігання фаршу становить лише 24 години. Отже, краще відразу після покупки готуйте те, що планували.

5.Псувати кетчупом.

М’ясо – це продукт лаконічний і цілісний, тому не варто псувати його соусами і тим більше кетчупом. Іноді можна додати трохи спеціального соусу лише для того, щоб оцінити контрастність смаків.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...