ТОП-5 секретів, які не дадуть перетворити картоплю на кашу

Хитрощі дозволять приготувати рум’яні, пружні картопляні брусочки, які всередині дуже м’які та смачні, передають Патріоти України.

Є п’ять нюансів, на які слід звернути увагу при приготуванні смаженої картоплі, якщо кулінар не хоче, щоб її творіння перетворилося на «кашу».

Інгредієнт

Найголовніший інгредієнт – картопля. Найкраща страва виходить із молодої картоплі, яку буквально недавно викопали із землі.

Волога

Нарізані шматочки картоплі розкладають на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. Чим якісніше буде проведена робота, тим рум’янішою і пружнішою буде картопля у фіналі.

Приготування

Сковороду та масло попередньо розігрівають. Картоплю не чіпають, не рухають, не перемішують лопаткою 5 хвилин. За цей час вона добре схопиться з одного боку.

Коли солити та класти цибулю

За 10 хвилин до завершення солять і додають дрібно порізану цибулю. Якщо цибулю кладуть із самого початку, то до кінця вона просто згорає.

Без кришки

Саме на відкритій сковороді можна приготувати рум’яну та м’яку, але не пухку та кашеподібну картоплю.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 14 листопада: На Пилипов день треба бути обережним

п’ятниця, 14 листопад 2025, 1:04

Православне свято 14 листопада за новим календарем (27 листопада за старим) - день пам'яті святого Пилипа, одного з дванадцяти апостолів і улюблених учнів Ісуса, нагадують Патріоти України. Також сьогодні - заговини на Різдвяний піст. За юліанським кал...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...