Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре, передають Патріоти України.
Молоді бульби не підходять для пюре. У них високий вміст крохмалю, тому страва виходить із грудочками. Перевагу віддають старим бульбам, з яких виходить найкраще пюре.
Варять картоплю відразу після чищення. Кулінари не рекомендують чистити картоплю заздалегідь, а потім відправляти їх у холодильник, заливши водою. За їхніми словами, через це погіршується смак пюре.
Бульби кидають у киплячу воду, яку попередньо солять. Кухарі вказали, що в холодній воді зовнішня частина добре вариться, але серцевина може не проваритися.
Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала корнеплід. Зайву воду забирають або доливають. Після закипання варять ще 20-25 хв. із закритою кришкою.
Блендер полегшує завдання, але так пюре виходить липким і важким. Найкращим інструментом для перетирання, як і раніше, служить звичайна товкачка.
Хочете перевірити свою уважність і дізнатися, наскільки вправно працює ваше око? Цей візуальний тест стане справжнім викликом! Придивіться уважно до зображення з листям і знайдіть той, що відрізняється від інших. Але не гайте часу - у вас є лише 10 сек...
2 серпня за новим церковним календарем (15 серпня за старим) - перенесення в столицю Візантії з Єрусалима мощей апостола від сімдесяти Стефана, папи Римського. У народі день прозвали Степан Сіновал. За юліанським календарем відзначають день пам'яті про...