ТОП-5 секретів ідеального картопляного пюре

Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре, передають Патріоти України.

Вибір картоплі

Молоді бульби не підходять для пюре. У них високий вміст крохмалю, тому страва виходить із грудочками. Перевагу віддають старим бульбам, з яких виходить найкраще пюре.

Готувати одразу

Варять картоплю відразу після чищення. Кулінари не рекомендують чистити картоплю заздалегідь, а потім відправляти їх у холодильник, заливши водою. За їхніми словами, через це погіршується смак пюре.

Коли солити

Бульби кидають у киплячу воду, яку попередньо солять. Кухарі вказали, що в холодній воді зовнішня частина добре вариться, але серцевина може не проваритися.

Скільки варити

Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала корнеплід. Зайву воду забирають або доливають. Після закипання варять ще 20-25 хв. із закритою кришкою.

Чим перетирати

Блендер полегшує завдання, але так пюре виходить липким і важким. Найкращим інструментом для перетирання, як і раніше, служить звичайна товкачка.

Джерело: ПростоВей

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...