ТОП-5 секретів ідеального картопляного пюре

Картопляне пюре стабільно входить у топ найпопулярніших гарнірів, які підходять до м’яса, риби, овочів. Досвідчені кулінари назвали низку нюансів, які дозволять приготувати ідеальне картопляне пюре, передають Патріоти України.

Вибір картоплі

Молоді бульби не підходять для пюре. У них високий вміст крохмалю, тому страва виходить із грудочками. Перевагу віддають старим бульбам, з яких виходить найкраще пюре.

Готувати одразу

Варять картоплю відразу після чищення. Кулінари не рекомендують чистити картоплю заздалегідь, а потім відправляти їх у холодильник, заливши водою. За їхніми словами, через це погіршується смак пюре.

Коли солити

Бульби кидають у киплячу воду, яку попередньо солять. Кухарі вказали, що в холодній воді зовнішня частина добре вариться, але серцевина може не проваритися.

Скільки варити

Води має бути стільки, щоб вона трохи покривала корнеплід. Зайву воду забирають або доливають. Після закипання варять ще 20-25 хв. із закритою кришкою.

Чим перетирати

Блендер полегшує завдання, але так пюре виходить липким і важким. Найкращим інструментом для перетирання, як і раніше, служить звичайна товкачка.

Джерело: ПростоВей

Вітамін, про який всі забули - він може врятувати вашу печінку

понеділок, 17 листопад 2025, 12:11

Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...

Три ранкові симптоми, які видають перевантажену печінку. Не ігноруйте!

понеділок, 17 листопад 2025, 11:09

За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...