ТОП-6 кулінарних лайфхаків, які допоможуть зробити м’ясо соковитішим

Здавалося б, смажити м’ясо дуже просто, проте на виході у когось виходить суха та позбавлена смаку страва, а хтось може похвалитися кулінарним шедевром ресторанного рівня, передають Патріоти України.

Ця різниця залежить не тільки від якості м’яса: набагато важливіша сама техніка приготування. Вчені стверджують, що червоне м’ясо можна їсти 2 рази на тиждень, тож нехай ці дні будуть для вас найулюбленішими через тонкий і ніжний смак.

Які кулінарні лайфхаки допоможуть смаженому м’ясу стати вашою фірмовою стравою:

1.Особливий маринад.

Хто ж може встояти перед м’ясом з апетитною скоринкою? Виявляється, добитися її не так уже й складно. Пам’ятайте про те, що можна зробити маринад, який дозволить вам досягти потрібного ефекту без особливих зусиль.

Необхідно змішати крохмаль (будь-який) з водою і замаринувати в ньому м’ясо.

Також пам’ятайте, що шматки повинні лежати далеко один від одного, інакше замість смаження вони тушитимуться.

2. Лимонний сік.

Лимони не тільки дуже корисні за рахунок вмісту антиоксидантів, але й славляться тим, що допоможуть розкрити смак будь-якої страви.

Пам’ятайте про принцип помірності: шматки м’яса поливаються невеликою кількістю лимонного соку та викладають на сковорідку.

Якщо ви любитель запікання, перед тим як відправити м’ясо в духовку, покладіть тоненькі слайси лимона на кожен шматок м’яса.

3. Відтінки смаку.

Якщо ви хочете побалувати себе ніжним та смачним м’ясом, то є один секрет, який варто взяти на замітку. Багато хто знає про те, що м’ясо добре поєднується з цибулею, проте для маринаду шаткують його півкільцями.

Більш вишуканого смаку можна досягти в тому випадку, якщо порізати цибулю максимально дрібно і змішати з прянощами. Для смаженої свинини підходять чорний перець, шафран, куркума, розмарин, чебрець, фенхель, каррі, хмелі-сунелі.

Для яловичини – пекучий перець, петрушка, базилік, шавлія, розмарин. Для баранини – імбир, чебрець, чорний перець, петрушка, шавлія.

4.Соліть правильно.

Якщо посолити м’ясо перед тим, як відправити його на сковорідку, на виході ми отримаємо пересушену страву, що не піде на користь.

Згідно з правилами, м’ясо краще солити наприкінці або безпосередньо перед подачею.

5.Спиртні напої.

Ресторані кухарі часто використовують у своїй практиці різний алкоголь для приготування м’яса. Наприклад, горілка добре підкреслить смак свинини і дозволить зробити її максимально м’якою та ніжною, а вино розкриє тонкий смак яловичини.

Спиртне використовується як маринад.

6.Простий секрет.

Якщо у вас немає часу для того, щоб організувати для м’яса складний маринад з великою кількістю компонентів, просто візьміть баночку французької гірчиці.

Лише однієї години достатньо, щоб будь-який сорт м’яса просочився і вийшов ніжним та смачним.

Чи потрібно мити гречку перед варінням чи обсмажуванням

понеділок, 24 червень 2024, 16:12

Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників, передають Патріоти України. Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не робл...

Як приготувати омлет, що не опадає -хитрість кухарів

понеділок, 24 червень 2024, 15:20

У більшості людей найтепліші кулінарні спогади пов’язані зі стравами, які готували бабусі чи кухарі у дитячому садку, передають Патріоти України. Часто господині намагаються відтворити на домашній кухні такий самий омлет, як колись їли або бачили в дит...