ТОП-6 правил смачного холодця, який завжди виходить

У минулі часи уявити собі застілля без холодця було складно. За популярністю ця страва поступалася, мабуть, лише вінегрету, передають Патріоти України

Холодець популярна страва і сьогодні, але деякі господині готують його рідко – не завжди вдається. Розкажемо, як зробити так, щоби вдавалося.

Подробиці

Раніше холодець готували в основному взимку. На те було кілька причин: і домашніх тварин частіше відправляли на бійню, і холодильників, як відомо, ще не було.

Тепер все просто, а завадити може лише відсутність досвіду та помилки у приготуванні.

Правило №1. Пропорції

Холодець не застигне або буде не таким смачним, якщо в ньому порушено баланс між м’ясом і бульйоном. Насправді, що більше м’яса, то швидше холодець розвалиться чи розповзеться. Недарма для приготування страви купують гомілку, яка робить бульйон клейким та наваристим. Вдалим є співвідношення: на 2-2,5 кг гомілки (або кісток) максимум 1,5 кг м’яса у чистому вигляді.

Правило №2. Замочування

М’ясо і кістки потрібно замочити на 2-3 години, щоб воно очистилося від продуктів, що містяться в ньому.

Правило №3. Перший бульйон

Професіонали часто говорять про те, що перший бульйон потрібно виливати у раковину. Вважається, що так можна позбутися шкідливих речовин, якими могли годувати тварину, а також позбутися зайвого жиру.

Робиться це просто: після того, як закипить вода з м’ясом, зніміть піну, дістаньте м’ясо, злийте воду, вимийте каструлю і наберіть свіжу воду. Потім продовжуйте варити на слабкому вогні під кришкою.

Правило №4. Спеції

Усі добавки потрібно класти в бульйон наприкінці варіння. Морква та цибуля додається десь через 5 годин від початку варіння. Ще через півгодини можна покласти сіль та перець, лавровий лист та часник.

Правило № 5. Час варіння

Свинину слід варити 6 годин після закипання. Яловичину – 6-8 годин. Курка буде готова через 3-4 години.

Холодець із м’ясного асорті готується близько 7 години.

Правило № 6. Охолодження

Найкраще холодець буде остигати і застигати при температурі 6-8 градусів вище нуля.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...