Лікарі кажуть, що помірне споживання таких алкогольних напоїв, як ігристе вино рожевих і червоних сортів може знижувати рівень "поганого" холестерину в організмі і сповільнювати процес старіння. Крім того, ігристе вино сприяє поліпшенню роботи мозку, добре впливає на стан шкіри, а також корисне для серця, передають Патріоти України.
І справа в чудо-речовині ресвератролі. Цей антиоксидант ставить алкоголь, зроблений на основі темного винограду, на перше місце в рейтингу корисних спиртних напоїв.
"Червоний виноград і речовини, що містяться саме в кісточках червоного винограду, давно вивчені і широко використовуються в медицині як засоби, що володіють антиоксидантними властивостями, що оновлюють організм", - кажуть лікарі.
Але вони попереджають: зловживання алкоголем ні до чого доброго не приведе. Надлишок спиртного (навіть корисного) негативно позначиться на репродуктивних функціях і печінки. Фахівці рекомендують щодня випивати не більше келиха червоного або рожевого ігристого вина.
Відзначимо, що в останні роки вчені все частіше приходять до одного цікавого висновку: пити помірно і регулярно - краще, ніж повністю відмовитися від алкоголю. І такі висновки не голослівні, адже вони базуються на десятирічних вивченнях способу життя тисяч людей. Так, спостереження за групою людей протягом 20 років показало, що з непитущих померло 69%, а з тих, хто пив помірно лише 41%.
Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....
У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...