Знижує рівень холестерину і уповільнює старіння: Названо найкорисніший алкоголь

Лікарі кажуть, що помірне споживання таких алкогольних напоїв, як ігристе вино рожевих і червоних сортів може знижувати рівень "поганого" холестерину в організмі і сповільнювати процес старіння. Крім того, ігристе вино сприяє поліпшенню роботи мозку, добре впливає на стан шкіри, а також корисне для серця, передають Патріоти України.

І справа в чудо-речовині ресвератролі. Цей антиоксидант ставить алкоголь, зроблений на основі темного винограду, на перше місце в рейтингу корисних спиртних напоїв.

"Червоний виноград і речовини, що містяться саме в кісточках червоного винограду, давно вивчені і широко використовуються в медицині як засоби, що володіють антиоксидантними властивостями, що оновлюють організм", - кажуть лікарі.

Але вони попереджають: зловживання алкоголем ні до чого доброго не приведе. Надлишок спиртного (навіть корисного) негативно позначиться на репродуктивних функціях і печінки. Фахівці рекомендують щодня випивати не більше келиха червоного або рожевого ігристого вина.

Відзначимо, що в останні роки вчені все частіше приходять до одного цікавого висновку: пити помірно і регулярно - краще, ніж повністю відмовитися від алкоголю. І такі висновки не голослівні, адже вони базуються на десятирічних вивченнях способу життя тисяч людей. Так, спостереження за групою людей протягом 20 років показало, що з непитущих померло 69%, а з тих, хто пив помірно лише 41%.

Чудо-рецепт! Додайте це до ранкової кави, щоб посилити спалювання жиру

неділя, 18 травень 2025, 8:47

Кава — це напій, який супроводжує нас століттями. Вона бадьорить, дає енергію та… допомагає схуднути?! Правильно приготована кава може допомогти спалювати жир і прискорювати метаболізм. Головне — що ви до нього додаєте, а що пропускаєте. Є ідеальний ре...

Це точно здивує! Чому досвідчені кухарі радять варити пельмені в молоці

неділя, 18 травень 2025, 7:44

Вся суть полягає у тому, як молоко взаємодіє з борошняною основою та м’ясною начинкою, передають Патріоти України. Молочні білки — казеїн і сироватка — обволікають тісто, формуючи навколо нього своєрідний захисний шар. Це не дозволяє клейковині розм’як...