Це допоможе вам худнути під час сну: Експерти розповіли про корисні звички

Порушення сну може свідчити про те, що ваш організм змушує вас запасати жир. Отримайте спокійний сон і спаліть більше калорій за допомогою цих порад від експертів, пише today.com, передають Патріоти України.

Перший крок до оптимізації сну для схуднення — це його достатня кількість. Він необхідний для нормального функціювання гормональної та імунної систем організму. Мозок, який мало спить або сонний, — це голодний мозок. Поганий сон призводить до збільшення ваги. Середньостатистичній дорослій людині потрібно спати від семи з половиною до дев'яти годин.

Кардіотренування — це чудово, і є багато вагомих причин, чому вони мають бути частиною загального фітнес-плану. Але силові тренування теж потрібні, особливо для тих, хто хоче скористатися перевагами нічного схуднення. Це пов'язано з тим, що силові тренування продовжують спалювати калорії також і після їхнього завершення. Відвідування спортзалу після роботи або навіть просте силове тренування вдома може підтримувати організм у режимі спалювання калорій протягом усієї ночі, навіть після сну. Пара гантелей або еластична стрічка поруч із ліжком — гарне візуальне нагадування про те, що потрібно займатися силовими тренуваннями для всього тіла щонайменше тричі на тиждень. Працюйте над великими м'язами, такими як сідниці та ноги, а також над руками, спиною та пресом.

Робіть вправи з власною вагою. Не маєте доступу до спортзалу чи гантелей? Можна використовувати вагу власного тіла для силових тренувань. Зробіть 10 присідань перед сном, а потім потримайте «планку» 30 секунд. Або спробуйте ходити навколо будинку з випадами при кожному кроці, а потім робити віджимання на колінах протягом 5 хвилин перед тим, як лягти спати.

Вам не обов'язково відмовлятися від щоденної прогулянки на користь силових тренувань, просто візьміть із собою пару гантелей вагою від 1 до 3 кілограмів або прикріпіть пару обважнювачів на щиколотках, щоб перетворити прогулянку на силове і кардіотренування одночасно.

Щоб схуднути під час сну, спробуйте також позбутися нічника. Дослідження показують, що світло перед сном може пригнічувати вироблення мелатоніну, а сон з увімкненим світлом впливає на циркадну регуляцію метаболізму, збільшуючи ризик набору ваги. Тож вимкніть телевізор, телефон і всі приліжкові світильники, а також подумайте про те, щоб придбати світлонепроникні штори, які не пропускатимуть світло ззовні.

Велика вечеря перед сном забирає енергію організму на перетравлення їжі замість того, щоб очищатися від токсинів і підзаряджатися. Тому вечеря має бути скромніша, а сніданок — більш ситним. Перекуси залиште на ранок і день. Нещодавнє дослідження показало, що люди, які поїли пізно ввечері, розщеплювали менше жиру, ніж ті, хто з'їв таку ж кількість калорій на початку дня. Тож вечеряйте легко та невеликими порціями, але не лягайте спати голодними.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...