Насіння гарбуза багате на білок, клітковину, ненасичені жири та мінерали, передають Патріоти України
Чим воно ще корисне для здоров'я і як правильно додати його до раціону – пояснила експертка Бет Червоні для Cleveland clinic.
"Гарбузове насіння є джерелом рослинного білка та інших поживних речовин, які можуть діяти як антиоксиданти, допомагаючи захистити організм від певних захворювань", – зауважує дієтологиня Бет Червоні.
Вона додає, що гарбузове насіння містить білок дуже високої якості, що не поступається сої, та незамінні мікроелементи.
Однак лікарі попереджають: варто бути обачними з цим продуктом, бо його дуже легко переїсти.
Дослідження свідчать, що раціон, багатий гарбузовим насінням, може мати протидіабетичні та протипухлинні властивості.
Вчені з'ясували, що гарбузова олія в поєднанні з пальмовою може допомогти знизити гіперактивність сечового міхура й уповільнити гіперплазію передміхурової залози (захворювання, яке спричиняє проблеми з сечовипусканням).Нормалізує тиск і зменшує ризик хвороб серця
Гарбузове насіння може знизити ризик підвищення кров'яного тиску, розвиток хвороб серця та зростання рівня цукру в крові. Це все завдяки високому вмісту магнію, цинку та жирних кислот.
Гарбузове насіння містить триптофан – амінокислоту, яка допомагає заснути та лишатися у цьому стані. Тут також допомагають цинк і магній.
Експерти кажуть, що насіння гарбуза можна їсти зі шкарлупою, бо в ній міститься багато клітковини та натрію.
"Гарбузове насіння без шкаралупи все ще містить достатню кількість корисних для серця жирів і білка", – додає дієтологиня.
Вона попереджає: якщо шлунок не звик до вживання продуктів з високим вмістом клітковини, варто починати з невеликих порцій.
За словами фахівчині, насіння гарбуза можна їсти сирим або смаженим. Після термічної обробки збільшується кількість антиоксидантів та полегшується процес перетравлення продукту.
Але насіння не рекомендують смажити на пательні, а висушувати у духовій шафі при 120°C близько години.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...