Це неймовірно смачно! Грибне рагу з картоплею - точно сподобається всім

Страви, що не містять м'яса, теж можуть бути повноцінними за своїм складом. Приклад цього - грибне рагу, зазначають Патріоти України.

Гриби, які використовуються для його приготування, містять достатню кількість білка. Доповнені ж ненасиченими жирами олії і вуглеводами картоплі вони створюють універсальну комбінацію. В результаті страва вдається не просто смачною, але і поживною.

В грибному рагу так само, як і з рибою в ющці: чим більше різних видів грибів, тим смачніше. А це означає, що, повсякчас використовуючи різний набір грибів, ви отримаєте зовсім інший смак.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг грибів
  • 0,5 кг картоплі
  • 2 цибулини
  • 2 зубки часнику
  • кріп
  • олія
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Очищені гриби промити і нарізати невеликими шматочками.

Подрібнену цибулю спасерувати в олії до м'якості, додати підготовлені гриби і смажити близько 10 хвилин, періодично помішуючи, до появи рум'яного відтінку.

Потім додати нарізану великими кубиками картоплю і смажити ще близько 10 хвилин, після чого ввести подрібнений часник, посолити, поперчити і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності.

Перед подаванням грибне рагу притрусити рубаним кропом.

На замітку

Для грибного рагу з картоплею підходять будь-які гриби, зокрема печериці та гливи, але намагайтеся, щоб переважали лісові, які мають яскравіший смак і аромат.

Використовуйте одразу кілька видів грибів: білі, підберезники, підосиковики, лисички, опеньки. Якщо ж лісових грибів недостатньо, додайте печериць або глив.

За бажання в кінці приготування можете додати трохи сметани і тушкувати рагу з нею ще 10-15 хвилин.

Смак грибного рагу збагатять орегано, чебрець, розмарин, мускатний горіх, білий і запашний перці.

Взимку рагу можна готувати з сушених грибів, попередньо замочивши їх у воді або молоці.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...