Це справді працює! Як відчистити ванну від застарілого нальоту, бруду і іржі - метод прибиральниць

Через жорстку воду, постійну вологість та невчасне прибирання ванна покривається нальотом, брудом та іржею. Більшість господарів надають перевагу хімічним засобам для прибирання, вважаючи, що вони ефективніше впораються з цією проблемою, передають Патріоти України.

Але можна використати натуральні інгредієнти, які не тільки зекономлять ваші гроші, а й повернуть ванній блиск та білосніжний колір. OBOZREVATEL знайшов дієві методи, які допоможуть впоратись з цим.

Харчова сода

Звичайно, без соди не обходиться жодне прибирання чи прання, якщо потрібно позбутися стійкого бруду чи неприємного запаху, і наліт чи жовті плями у ванній – це не виключення. Для цього вам потрібно змішати соду з водою у співвідношенні 3:1, має вийти однорідна паста. Нанесіть суміш на потрібні ділянки та залиште на 30 хвилин.

Потім змийте все теплою водою і ви одразу побачите гарний результат. Якщо плями залишились, то повторіть процедуру, але залиште пасту на одну годину.

Перекис водню

Повернути блиск та позбутися небажаних плям допоможе розчин з перекису та нашатирного спирту. Змішайте інгредієнти у співвідношенні 1:3. За допомогою чистої ганчірки нанесіть розчин на необхідні ділянки та залиште на 30 хвилин. Потім змийте все теплою водою.

Кальцинована сода, оцет

Щоб позбутися іржі, вам знадобиться кальцинована сода – це натрієва сіль вугільної кислоти. Вона на вигляд схожа з харчовою содою, її часто використовують, щоб пом'якшити жорстку воду, продезінфікувати різні поверхні та позбутися засмічення у водопровідних трубах.

Перед чищенням, вимийте ванну водою та витріть її насухо. Потім змішане 100 грамів кальцинованої соди з 50 мл води. Натріть сумішшю плями та залиште на 15 хвилин. Намочіть ганчірку оцтом та натріть поверхню. Ви побачите хімічну реакцію, коли з'явиться піна. Саме це допоможе видалити іржу.

Коли реакція закінчиться, ретельно все промийте водою, можете використовувати губку.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...