Український борщ – це, перш за все, страва, яка є національною в українській кухні, передають Патріоти України.
Є багато варіантів приготування борщу. Кожна господиня вважає саме свій варіант його приготування найправильнішим та найсмачнішим.
Навіть в одному регіоні ви можете знайти різні варіанти приготування цієї страви.
Що таке український борщ?
Український борщ – страва, відома в Україні щонайменше з 16 століття. Це одна з головних страв національної кухні. Однак варіантів є багато. Спочатку борщ готували на основі маринованого листя борщівника (Heracleum sphondylium).
В даний час основою страви є буряк: маринований, тушкований, запечений або варений, дрібно нарізаний або тертий.
Як готується український борщ?
Крім буряка, різні овочі включають в рецепт українського борщу: картоплю, моркву, петрушку, помідори, капусту, перець, цибулю.
Зазвичай їх розрізають на кубики або соломку і обсмажують в рослинній олії (традиційно – на жирі).
Характерним елементом страви є додавання часнику. Борщ готують у м’ясній версії (найчастіше на курячому бульйоні) або вегетаріанській версії (на квасолі або квасолево-грибному бульйоні).
Ви також можете додати шматочки вареного м’яса до страви (яловичини або свинини) шкварки сала, вершки. Ситний український борщ може успішно стати другою стравою, особливо з гарніром.
Як подавати, та з чим правильно поєднувати український борщ?
До борщу подають пшеничні або гречані дріжджові булочки (ватрушки) з часниковою (масляною) заправкою.
У традиційній українській кухні булочки подавали в особливих випадках. Щодня українці їли борщ з чорним хлібом.
Сьогодні в українській кухні смачні ватрушки вважаються незамінним доповненням до борщу.
Подібні страви
Український борщ – страва, яку можна готувати по-різному. Однак важко назвати страви, подібні до нього.
Справжній український борщ має мало спільного з популярним червоним борщем у Польщі, який подається з пельменями або пирогами.
Рецепт українського борщу був суттєво змінли поляки, включивши додавання до нього квасолі.
Для того, щоб спробувати оригінальний смак українського борщу, найкраще замовити його в українському ресторані.
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...