Деякі люди можуть прокинутися з ясною головою і без-будь-яких ознак похмілля після гамірного застілля з друзями, тоді як інші ледве можуть функціонувати, передають Патріоти України.
Якщо ви плануєте провести вечір у компанії друзів чи родини, але боїтеся, що зранку болітиме голова, тоді краще дотриматися поради лікарів і з’їсти перед вживанням алкоголю "правильні" продукти, пише OBOZ.UA.
Ідеальним рішенням буде твердий сир. Він містить багато білка, жиру та складних вуглеводів, які можуть покрити шлунок, що зменшує всмоктування алкоголю. Цей продукт також може допомогти організму краще метаболізувати алкоголь і запобігти пошкодженню печінки.
Сир також поповнює поживні речовини, оскільки він містить вітамін B і кальцій. Ці специфічні поживні речовини виснажуються з організму під час вживання алкоголю.
Наприклад, кальцій може знизитися через алкоголь, тоді як вітамін B необхідний для енергетичного обміну і допомагає організму виробляти енергію, виробляти еритроцити та синтезувати ДНК. Зокрема, сирий сир найкраще запобігає неприємному похмілля.
При цьому варто пам’ятати, що не вживати алкоголю краще, ніж будь-який алкоголь, однак, якщо ви збираєтеся пити, не забудьте скуштувати трохи сиру перед цим.
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...