Це така смакота! Як посмажити рибу без бризок і щоб скоринка виходила хрумкою

Нерідко кулінари зіштовхуються з проблемою при приготуванні риби на сковороді: олія бризкає в різні боки, борошно підгоряє і димить, а скоринка виходить негарна, коричнева та гірчить, передають Патріоти України.

Досвідчені господині користуються однією хитрістю, яка допомагає уникнути цих проблем та приготувати по-справжньому смачну рибу.

У чому ж полягає хитрість

Перед приготуванням рибу підсолюють, обвалюють у кукурудзяному борошні. Можна взяти також суміш пшеничного та кукурудзяного борошна (1:1). Далі рибу опускають у холодну воду, а потім відправляють на розігріту сковороду з олією.

Такий спосіб вирішує відразу декілька питань, які здавалися проблемою: олія не бризкає, борошно не горить, і скоринка виходить ідеальна.

Коли рибу, обвалену в борошні, опускають у воду, рідина вбирається в муку. Виходить, ніби рибу обваляли в клярі, тому бризок немає.

Після підготовки рибу смажать звичайним способом на середньому вогні, щоб риба добре просмажилася.

А ви це знали? Навіщо кидати в бульйон кубик льоду

четвер, 16 травень 2024, 17:07

Іноді професійні кулінари роблять дії, які здаються нам, кухарям-аматорам дивними. Один із найяскравіших прикладів – це використання льоду при приготуванні бульйону. Перед закипанням відвару деякі кухарі відправляють у каструлю кубик льоду. Недосвідчен...

От у чому секрет! Чому досвідчені господині при приготуванні дерунів використовують оцет

четвер, 16 травень 2024, 16:12

Деруни є дуже простою та смачною стравою, тому господині досить часто її готують. Класичний рецепт дерунів простий, проте сучасні кулінари його часто доповнюють та вдосконалюють. Часто при приготуванні використовується борошно, яке допомагає надати дер...