Багатьом вже набридли звичайні котлети і хочеться чогось нестандартного та смачного. Урізноманітнити меню можна, якщо почати експериментувати з різними начинками. Найпопулярнішим варіантом є сирна начинка, передають Патріоти України.
• 0,5 склянки молока (приблизно 100 гр.);
• 100 грам панірувальних сухарів;
• 1 ч.л. сушений мелений часник;
• 100 грн. твердого сиру (такий сир легко нарізати і при цьому добре плавиться);
• 0,5 ч. л. солі;
• 500 грн. курячого філе (грудка без шкірки);
• 1 ст. л. соняшникової (або іншої рослинної) олії 200 гр.;
• м’якуша батона;
• 1 дрібка чорного меленого перцю;
• 6 ст. л. вершкового масла для обсмажування
Куряче філе потрібно нарізати невеличкими шматочками і пропустити через м’ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні, що, звичайно ж, на порядок зручніше. З батона зріжте скоринку, а м’якуш замочіть у молоці і зачекайте, доки хліб не стане м’яким. Додайте розмочений батон у фарш.
Всю масу потрібно буде перемішати до досягнення нею стану однорідності. Всипте сіль, перець та сушений часник і знову ретельно перемішайте. Фарш для котлет готовий. Тепер почнемо безпосередньо їх формування. Озброївшись столовою ложкою, візьміть невелику кількість фаршу (приблизно об’ємом зі столову ложку) і зліпіть невеличкі котлети з нього.
Щоб м’ясо не прилипало до рук, поставте поряд невелику миску з водою та регулярно зволожуйте руки. Так котлети і ліпитимуться швидше, і виглядатимуть акуратніше.
Зробіть у всіх котлетах невелику вм’ятину пальцями, покладіть туди шматочок сиру по розміру котлети і загорніть сир у м’ясо, щоб його не було видно.
У невеликій антипригарній сковороді розтопіть вершкове масло. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях або манці і обсмажуйте з обох боків приблизно по 5 хвилин. Далі викладіть вже трохи підсмажені котлети в вогнетривку ємність і поставте в розігріту до 180 С духовку.
До закінчення приготування вам знадобиться ще п’ятнадцять-двадцять хвилин. Котлети подавати до столу потрібно гарячими. Ніжне куряче м’ясо у поєднанні з розтопленим сиром створюють неповторний смаковий тандем.
Розповідаємо, які овочі після тривалого приготування втрачають практично всю свою користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
«Стріляюча» рослинна олія помітно ускладнює приготування їжі. При смаженні на сковороді часом мимоволі з’являється страх, що розпечена олія почне стріляти та розбризкуватись гарячими краплями, які можуть потрапити на руки та обпекти, передають Патріоти...