
Ватрушки з картоплею - ідеальний варіант для ситного сніданку або вечері. Ця страва поєднує в собі простоту приготування та неймовірний смак. Подавайте ці булочки самі по собі або як доповнення до інших страв, пише 1000.menu, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Тісто:
- борошно — 500 г;
- тепле молоко — 250 мл;
- сухі дріжджі — 7 г;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — ½ ч.л.;
- рослинна олія — 3 ст. л.
Начинка:
- картопля — 500 г;
- цибуля — 1 шт.;
- вершкове масло — 50 г;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування
Приготування тіста.
- У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор, залиште на 15 хвилин.
- У велику миску просійте борошно, додайте сіль, потім молочно-дріжджову суміш і олію.
- Замісіть тісто до еластичності та залиште в теплому місці на 1 годину.
Приготування начинки.
- Картоплю відваріть до готовності, зробіть пюре.
- Цибулю дрібно наріжте та обсмажте на вершковому маслі до золотистості.
- З'єднайте картопляне пюре зі смаженою цибулею, приправте сіллю та перцем.
Формування ватрушок.
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розділіть тісто на рівні частини, сформуйте круглі коржі.
- У центрі кожного коржа зробіть заглиблення і викладіть начинку.
Випікання.
- Викладіть ватрушки на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте в духовці близько 25–30 хвилин до золотистого кольору.
Подача.
- Готові ватрушки подавайте теплими. Вони чудово поєднуються з чашкою чаю або кави
Експерти назвали алкогольний напій, який найчастіше спричиняє важке похмілля. Його вживає значна частина українців, проте саме цей вид спиртного найбільше впливає на організм, викликаючи сильний головний біль, нудоту, зневоднення та загальну слабкість ...
19 травня за новим стилем (1 червня за старим) вшановують пам'ять священномученика Патрикія Пруського, єпископа Іоанна Готського і мученика Калуфа Єгиптянина. За юліанським каоендарем сьогодні вшановують праведника Іова Багатостраждального, нагадують П...