Це варто знати! Чому забродив мед і як відрізнити натуральний продукт від підробки

Часом пасічники підмішують у свій мед звичайний цукор. Так вони економлять, заробляючи у результаті значно більше. Але такі маніпуляції майже одразу стають очевидними. Адже якість та стійкість меду неабияк погіршуються, передають Патріоти України

Тож, щоб дізнатися, обдурили вас чи ні, варто спробувати один із цих методів:

1. Справжній мед до рук не липне. Саме так. Можете перевірити самі. Крапніть трохи меду на зовнішній бік долоні і розітріть її. Якщо смаколик увібрався в шкіру – ви тримаєте в руках натуральний мід. Якщо руки стали масними і липкими – гроші ви витратили дарма.

2. Крапніть трохи меду на звичайний папір. Тепер підпаліть частини аркуша, які залишилися незаплямованими. Натуральний мед не горітиме. Але, якщо в ньому є цукор, то той спалахне одразу ж.

3. Тепер нам знадобиться скріпка. Наберіть меду в ложку і підігрійте її запальничкою. Через декілька секунд опустіть край скріпки в мед. Якщо він прикипів до металу, то перед вами справжня підробка. Зате натуральний мед стікатиме зі скріпки, не залишаючи навіть сліду.

4. Ще одні орієнтири якості – вигляд, смак та запах. Якісний мед не буде пінитися й не матиме кислуватого присмаку. А якщо ваш мед забродив, то він точно був не першої якості.

5. Щодо структури. Якісний продукт повинен стікати з ложки плавно і безупинно. Також той не повинен розхлюпуватися. Попросіть продавця вдарити ложкою по бочці меду, якщо він не вихлюпнеться, то мед у цього господаря хороший.

Чому бродить мед

До цього можуть призвести декілька причин.

На якість натурального меду впливає температура повітря та умови зберігання. Навіть якщо продукт є якісним, він може забродити. Чому? Бо, наприклад, його помістили не у стерильну місткість.

Щоб зрозуміти, що мед забродив, достатньо побачити, що він, як і дріжджове тісто, виліз із банки. Ось така незапланована втеча.

Одначе, не варто плутати мед, який забродив та той, який просто закристалізувався. Це різні речі.

Кристалізації піддається будь-який натуральний мед. Це навпаки свідчить про його якість.

Головне, щоб продукт не віддавав кислинкою.

Чи можна використовувати мед, що забродив

Мед, як ми вже казали, не має терміну придатності. Також його можна повернути життя різноманітними шляхами. Наприклад за допомогою нагрівання.

Мед, який уже встиг забродити, слід кип’ятити упродовж двох годин. Якість та користь такого продукту втратиться зате його знову можна буде вживати. Чимось у такому випадку доведеться пожертвувати.

Але, якщо ви боїтеся вживати зіпсований мед, то можете використовувати його, як маски для обличчя, тіла чи волосся. Або навіть робити домашнє обгортання.

Тож будьте уважнішими і дбайте про себе!

Вдвічі більше смаку та аромату! Названо найкращі спеції для фаршу в чебуреки

субота, 18 травень 2024, 21:07

Фарш для чебуреків - повноцінна начинка, яку потрібно правильно підготувати та ароматизувати. Якщо цього не зробити, смак буде досить прісний. М’ясо та й м’ясо, але ж хочеться відчути більше смаку. Для цього потрібні спеції. Для кожного різновиду м’яса...

Діти оцінять! Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

субота, 18 травень 2024, 17:12

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати дуже смачний десерт. Хтось може сказати, що шоколад вже й сам по собі є десертом. Так, звичайно, але нова форма цікавить також. Отже, читайте простий до геніальності рецепт десерту. Вам пот...