Часом пасічники підмішують у свій мед звичайний цукор. Так вони економлять, заробляючи у результаті значно більше. Але такі маніпуляції майже одразу стають очевидними. Адже якість та стійкість меду неабияк погіршуються, передають Патріоти України
Тож, щоб дізнатися, обдурили вас чи ні, варто спробувати один із цих методів:
1. Справжній мед до рук не липне. Саме так. Можете перевірити самі. Крапніть трохи меду на зовнішній бік долоні і розітріть її. Якщо смаколик увібрався в шкіру – ви тримаєте в руках натуральний мід. Якщо руки стали масними і липкими – гроші ви витратили дарма.
2. Крапніть трохи меду на звичайний папір. Тепер підпаліть частини аркуша, які залишилися незаплямованими. Натуральний мед не горітиме. Але, якщо в ньому є цукор, то той спалахне одразу ж.
3. Тепер нам знадобиться скріпка. Наберіть меду в ложку і підігрійте її запальничкою. Через декілька секунд опустіть край скріпки в мед. Якщо він прикипів до металу, то перед вами справжня підробка. Зате натуральний мед стікатиме зі скріпки, не залишаючи навіть сліду.
4. Ще одні орієнтири якості – вигляд, смак та запах. Якісний мед не буде пінитися й не матиме кислуватого присмаку. А якщо ваш мед забродив, то він точно був не першої якості.
5. Щодо структури. Якісний продукт повинен стікати з ложки плавно і безупинно. Також той не повинен розхлюпуватися. Попросіть продавця вдарити ложкою по бочці меду, якщо він не вихлюпнеться, то мед у цього господаря хороший.
Чому бродить мед
До цього можуть призвести декілька причин.
На якість натурального меду впливає температура повітря та умови зберігання. Навіть якщо продукт є якісним, він може забродити. Чому? Бо, наприклад, його помістили не у стерильну місткість.
Щоб зрозуміти, що мед забродив, достатньо побачити, що він, як і дріжджове тісто, виліз із банки. Ось така незапланована втеча.
Одначе, не варто плутати мед, який забродив та той, який просто закристалізувався. Це різні речі.
Кристалізації піддається будь-який натуральний мед. Це навпаки свідчить про його якість.
Головне, щоб продукт не віддавав кислинкою.
Чи можна використовувати мед, що забродив
Мед, як ми вже казали, не має терміну придатності. Також його можна повернути життя різноманітними шляхами. Наприклад за допомогою нагрівання.
Мед, який уже встиг забродити, слід кип’ятити упродовж двох годин. Якість та користь такого продукту втратиться зате його знову можна буде вживати. Чимось у такому випадку доведеться пожертвувати.
Але, якщо ви боїтеся вживати зіпсований мед, то можете використовувати його, як маски для обличчя, тіла чи волосся. Або навіть робити домашнє обгортання.
Тож будьте уважнішими і дбайте про себе!
Демі Мур, яку ще називають легендою Голлівуду, здається, старіти не збирається. 62-річна зірка виглядає на 40 років без всілякого фотошопу та фільтрів. В чому секрет краси акторки, передають Патріоти України з посиланням на РБК. 7 секретів молодості Де...
Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...