Це важливо знати: Скільки можна зберігати закрутки і коли продукти стають непридатними


В Україні триває війна і є ймовірність, що буде дефіцит товарів та здорожчання продуктів. Інколи під час аварійних відключень встає запитання,, що приготувати собі поїсти. Інші господині ретельно готуються до зими й роблять консервацію, передають Патріоти України.

Є два головних правила для правильного зберігання, каже видання Апостроф. Окрім того, для різних видів консервації є окремі нюанси.

Перше правило домашньої консервації: усі овочі, фрукти, а також м'ясо необхідно ретельно промивати перед подальшою обробкою.

Друге правило: всі банки та кришки для консервації повинні бути добре простерилізовані. Це можна зробити в каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці або в духовці.

Крім того, велике значення мають умови зберігання заготівлі. Оптимальний температурний режим від +2 до +18°C в приміщенні без прямих сонячних променів. Термін зберігання – трохи більше 3-х років.

Однак є ще 9 порад, як правильно зберігати продукти

1. Варення можна зберігати й більше 3-х років.

2. Компоти (абрикосовий, персиковий, вишневий) та інші заготівлі з кісточками не рекомендують зберігати понад 6 місяців.

3. Якщо на поверхні варення з'явилася пліснява – сміливо викидаємо всю банку у сміття. Деякі господині звикли знімати ложкою верхній зіпсований шар, а інше – вживати в їжу. Так робити не можна, адже грибок має міцелій – кореневище, за допомогою якого він поширюється і може прорости навіть на дно банки.

4. М'ясні консерви слід зберігати при температурі від 0 до +20°С та вологості – 20%. Якщо витримано всі норми, тушкованка може зберігатися до 5 років.

5. Під час приготування м'ясних консерв банки потрібно наповнювати м'ясом дуже щільно, щоб не залишилося місця для повітря. Стерилізувати найкраще в духовці за температури 200°C кілька годин. Потім слід закатати стерильними кришками.

6. Для продовження терміну придатності тушкованки у банці обов'язково має бути зверху шар жиру. Тому в яловичу тушкованку, в якій свого жиру недостатньо, зазвичай додають свинячий. У свинини навпаки – зайвий жир знімають, інакше тушкованка буде занадто жирною.

7. Консервацію, яка зазнала термічної обробки (наприклад, ікру, лечо, варення тощо), можна вживати одразу.

8. Квашену капусту можна вживати вже через день, а мариновані помідори та огірки – за місяць. Якщо їх відкрити раніше, вони будуть малосольними.

9. На кожну заготівлю бажано наклеїти невелику наклейку та вказати назву продукту та дату виготовлення.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...