Курятина - один з найпопулярніших джерел білка в усьому світі. Завдяки своїй універсальності куряче м'ясо легко включається у раціон різноманітними стравами, пише журнал Parade, передають Патріоти України.
Курятина, без сумніву, являє собою білок, який легко включити практично у будь-який прийом їжі, але чи корисно їсти її кожен день, розповіли дипломовані лікарі-дієтологи. Як зазначила дієтолог Елізія Картлідж, найздоровіший спосіб приготування курятини не передбачає додавання будь-яких додаткових інгредієнтів, крім киплячої води:
"Зазвичай при такому приготуванні курятини воду доводять до кипіння, потім зменшують вогонь до мінімуму і обережно кладуть м'ясо у каструлю, дозволяючи йому варитися до повної готовності".
Доктор медичних наук, дієтолог Стейсі Робертс-Девіс вважає здоровими способами приготування курятини запікання і смаження на грилі, в них використовується менше доданих жирів.
Обидва дієтолога при цьому стверджують, що курятина, приготована одним з цих способів, може бути частиною здорового раціону. "В цілому, курятина може бути відмінним джерелом білка з низьким вмістом жиру і поживним продуктом", - заявила Картлідж. Разом з тим дієтологи рекомендують їсти курятину тільки кілька разів на тиждень.
Людина, яка щодня їсть курятину як основне джерело білка, ймовірно, не отримає достатньої кількості омега-3 у своєму раціоні, кажуть вони. Також курятина не є хорошим джерелом заліза, на відміну від яловичини, сочевиці та тофу. І щоденне вживання тільки курячого м'яса може привести до зниження енергії, а у важких випадках - до анемії. Інші поживні речовини, яких може не вистачати тому, хто щодня їсть курятину, включають клітковину та вітамін D.
Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...
Здоров’я серця - це основа довгого та активного життя, проте ми часто недооцінюємо його важливість. Харчування відіграє ключову роль у підтримці роботи серцево-судинної системи, адже кожен продукт, який ми обираємо, може або зміцнити, або нашкодити орг...