Помідори часто називають примхливою городньою культурою. Вони насправді чутливі до некомфортних для себе умов. Але у вирощуванні соковитих плодів немає нічого складного, якщо знати основні помилки, яких припускаються городники, передають Патріоти України.
Підготовка насіння
Отримати насіння для вирощування помідорів можна двома способами. Його можна зібрати самостійно зі стиглого здорового плоду. Насінини треба акуратно вибрати і висушити на сонці, а тоді покласти у повітропроникний пакет і покласти у сухе прохолодне місце до наступного року, коли настане час вирощувати з них розсаду.
Наразі більшість дачників віддають перевагу готовому насінню, яке можна купити в магазині. Обов’язково звертайте увагу на термін його придатності та цілісність упаковки. В такому разі ви отримаєте найкращий посівний матеріал.
Висадження у ґрунт
Тут існує три підходи – вирощування розсади з пересаджуванням після стійкого потепління, висівання насіння у теплиці та одразу закладення у відкриту землю. Сказати, який зі способів найкращий, неможливо. У теплому кліматі насіння прекрасно зійде у відкритому ґрунті, у більш холодному – поки ґрунт достатньо прогріється, рослини уже мають бути досить дорослими, щоби дати хороший урожай. В такому разі рятує розсада.
Як вирощувати розсаду помідорів
Виростити здорову помідорну розсаду не так вже і складно. Достатньо дотримуватись кількох правил:
Важливо пам’ятати, що помідори – рослина, яка полюбляє теплу землю та повітря, багато сонця, вдосталь води і якісні добрива. Якщо забезпечити культурі всі ці умови, урожай буде чудовим.
Поширені помилки під час вирощування помідорів
Виходячи з умов, які полюбляють томати, можна виділити основні помилки, які є, по суті, порушенням цим умов. Отже, добрий урожай ви не отримаєте, якщо:
Оптимальна температура, за якої кущі помідорів ростуть, – це 23-25 градусів тепла, для дозрівання плодів підійде навіть вища температура. Якщо квіти чи зав’язь піддати впливу температури 10-15 градусів, це може знищити весь урожай.
Щодо добрив, то краще уникати азотистих сполук. Також гербіциди, внесені під кущі, здатні завдати рослинам хімічних опіків. Тому краще внести малувато підживлення, ніж із ним переборщити.
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...
Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...