Цю помилку роблять дуже часто: Як посмажити м'ясо з цибулею, щоб було смачно

Найчастіше в рецептах можна зустріти такий спосіб: спочатку нарізають і смажать цибулю, потім додають м'ясо. Проте досвідчені кухарі робити так не рекомендують, передають Патріоти України.

Насамперед тому, що поки ви закидаєте на гарячу сковороду м'ясо, цибуля вже майже готова. А для сирого м'яса потрібна певна температура, щоб воно добре просмажилося. Через те, що поверхня посуду вже вкрита цибулею, м'ясо цієї температури не отримує. Тому воно пускає сік і замість того, щоб смажитися, починає варитися.

Через певний час рідина википає, а часточки накипу й цибулі прилипають до дна посуду та пригорають. Особливо якщо ви використовуєте сковороду без антипригарного покриття. Потім прилипає ще й м'ясо. Як результат, виходить злегка підсмажене варене м'ясо з цибулею, яка підгоріла.

Як же краще робити? Спочатку краще класти на розігріту сковороду з олією шматочки м'яса і смажити їх. Не поспішайте їх перемішувати, навіть якщо здається, що вони злегка прилипають до дна. Дочекайтеся утворення апетитної скоринки - і м'ясо саме відстане від сковороди. Тепер можете перемішати.

Коли сформувалася золотиста скоринка, можна додавати і смажити цибулю. Водночас дно сковороди залишається без нагару, м'ясо й цибуля добре просмажуються і не підгорають.

Але такий спосіб підходить лише в тому разі, якщо ви готуєте просто смажете м'ясо з цибулею. Якщо ви готуєте, наприклад, бефстроганов, краще смажити м'ясо й цибулю окремо.

Навіщо гудзик у морозильній камері? Хитрий спосіб перевірки якості продуктів

вівторок, 1 квітень 2025, 0:28

Догляд за побутовою кухонною технікою часом буває досить складним, проте поради практиків дозволяють легко справитися з будь-яким викликом, передають Патріоти України. Наприклад, багато господинь звикли довіряти Інтернет-блогерам, які охоче діляться вл...

Дачникам на замітку! Як перевірити насіння на схожість - найпростіші способи

понеділок, 31 березень 2025, 19:59

Перед тим, як почати пророщувати насіння, важливо переконатися, що воно придатне для посадки та має високу схожість. Якісне насіння — це запорука багатого урожаю, і кожен досвідчений городник знає, що правильний вибір насіннєвого матеріалу значно вплив...