Цю помилку роблять дуже часто: Як посмажити м'ясо з цибулею, щоб було смачно

Найчастіше в рецептах можна зустріти такий спосіб: спочатку нарізають і смажать цибулю, потім додають м'ясо. Проте досвідчені кухарі робити так не рекомендують, передають Патріоти України.

Насамперед тому, що поки ви закидаєте на гарячу сковороду м'ясо, цибуля вже майже готова. А для сирого м'яса потрібна певна температура, щоб воно добре просмажилося. Через те, що поверхня посуду вже вкрита цибулею, м'ясо цієї температури не отримує. Тому воно пускає сік і замість того, щоб смажитися, починає варитися.

Через певний час рідина википає, а часточки накипу й цибулі прилипають до дна посуду та пригорають. Особливо якщо ви використовуєте сковороду без антипригарного покриття. Потім прилипає ще й м'ясо. Як результат, виходить злегка підсмажене варене м'ясо з цибулею, яка підгоріла.

Як же краще робити? Спочатку краще класти на розігріту сковороду з олією шматочки м'яса і смажити їх. Не поспішайте їх перемішувати, навіть якщо здається, що вони злегка прилипають до дна. Дочекайтеся утворення апетитної скоринки - і м'ясо саме відстане від сковороди. Тепер можете перемішати.

Коли сформувалася золотиста скоринка, можна додавати і смажити цибулю. Водночас дно сковороди залишається без нагару, м'ясо й цибуля добре просмажуються і не підгорають.

Але такий спосіб підходить лише в тому разі, якщо ви готуєте просто смажете м'ясо з цибулею. Якщо ви готуєте, наприклад, бефстроганов, краще смажити м'ясо й цибулю окремо.

ТОП-помилки при зарядці, які скорочують термін служби акумулятора смартфона

понеділок, 1 вересень 2025, 18:13

Акумулятор смартфона - його серце. Без нього навіть найдорожчий телефон стає марним. Але неправильна зарядка може значно скоротити його життя, передають Патріоти України. Часто люди чекають, поки телефон зовсім розрядиться. Це помилка. Навіть при «0%» ...

Чай залишив темні плями на чашці? Ось як позбутися їх назавжди

понеділок, 1 вересень 2025, 17:12

Темний наліт на дні чашки після чаю - проблема знайома майже всім. Він утворюється через оксалати в чайних листках, які взаємодіють з кальцієм у воді, залишаючи темно-коричневий осад. Чим жорсткіша вода, тим інтенсивніший наліт, передають Патріоти Укра...