Убезпечте себе на 100%! Проста хитрість, щоб повністю видалити залишки пестицидів з овочів і фруктів

Перед вживанням фрукти й овочі завжди потрібно мити. Цю істину ми завчили від дитинства. Однак не всі знають, що існує простий трюк, який допоможе відмити пестициди з овочів і фруктів, передають Патріоти України.

Мити овочі і фрукти дуже важливо, адже так ви позбуваєтеся залишків пестицидів, які використовують сільські господарства під час вирощування продуктів. Ці речовини можуть становити загрозу здоров'ю. Тому якщо ви хочете повністю убезпечити себе, скористайтеся простим, але ефективним лайфгаком.

Як позбутися пестицидів в овочах і фруктах

Використання пестицидів під час вирощування овочів і фруктів є невід'ємною частиною процесу. Нещодавно проведене дослідження показало, що полуниці, наприклад, містять чимало токсинів, які шкодять здоров'ю. Однак уникнути оброблення пестицидами фермерам навряд чи вдасться. Адже ці речовини допомагають захистити урожай від бур'янів, шкідників і хвороб, забезпечити тривалий термін зберігання продуктів.

Споживачам досить важко виявити токсичні речовини у фруктах та овочах, які вони купують на ринках або в супермаркеті. Вони зазвичай не мають жодного смаку чи запаху, їх не видно на поверхні продуктів. Тому багато хто просто миє їх під проточною водою і одразу береться за овочечистку. Хоча це й видаляє більшість пестицидів, варто розуміти, що практично всі вітаміни містяться саме у шкірці овочів і фруктів.

Як правильно відмити пестициди? Миючи фрукти чи овочі, енергійно розтирайте їх руками впродовж кількох секунд. Особливо для цього підходять тепла вода і чистий рушник. Також є один засіб, який швидко й ефективно видаляє пестициди з поверхні продуктів. Йдеться про харчову соду. Вона є найкращим природним очищувачем фруктів та овочів у порівнянні зі звичайною водою.

Для цього змішайте близько п'яти чайних ложок соди в одному літрі води. Помістіть фрукти та овочі до глибокої ємності, залийте водою із содою та залиште на 15 хвилин. Потім не забудьте ретельно промити під проточною водою.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...