Урожай будете збирати відрами! Ось яка підгодівля треба полуниці, щоб результат дійсно вразив

За полуницею, як і за будь-якою іншою ягодою, потрібно правильно доглядати, щоб в результаті отримати хороший урожай. У цій справі важливі і терміни посадки, і добрива, і боротьба з шкідниками, передають Патріоти України.

Суха гірчиця для полуниці - чим допомагає

Звичайний гірчичний порошок - універсальний засіб для ягідних кущиків, причому, ефективний він в двох випадках:

  • при боротьбі з шкідниками;
  • для збільшення врожаю.

У першому варіанті секрет простий - якщо обробити полуницю гірчицею, то комахи не будуть її атакувати, так як їм не подобається гострий смак. У другому варіанті ситуація ще простіше - через те, що ягоди не будуть об'їдатися довгоносиками та іншими шкідниками, у вас вийде подвоїти свій урожай (на відміну від минулих років, коли ягоди пропадали або були зіпсовані).

Добриво для полуниці - як застосовувати гірчицю

Для того, щоб швидко і ефективно захистити свій урожай полуниці, не потрібно готувати спеціальних розчинів. Купіть звичайний гірчичний порошок і посипте їм ягідні кущики. Робити це потрібно в той момент, коли полуниця почала формувати квітки і давати ягоди, тобто 1-2 рази за сезон.

Краще повторювати обробку після сильних дощів, але гірчиці використовувати менше - якась її кількість все одно залишається на рослині. Занадто рясно посипати не потрібно - порошок повинен злегка покривати листя полуниці, а не лежати на них товстим шаром.

Таким чином у вас вийде врятувати культуру від шкідників і удобрити грунт, на якому вона росте - тоді у полуниці буде більше сил для активного розвитку. До речі, на смак ягід гірчиця абсолютно не впливає - перед вживанням полуницю потрібно просто ретельно промити під проточною водою.

А ви це знали? Чому господині додають соду до гречки

субота, 4 травень 2024, 9:12

Хочете, щоб гречана каша була розсипчастою, ароматною та з легким червоним відтінком? Додайте всього лиш дрібку соди, але в правильний час під час варіння, передають Патріоти України. Щоб гречка була не водяниста, а розсипчаста, треба варити її у воді...

Не лише м'ясом: Чим замінити ковбасу в салаті "Олів’є"

субота, 4 травень 2024, 8:15

Більшість з нас впевнені, що ковбаса є класичним компонентом салату олів’є, але це помилка. Раніше господині готували страву з іншими інгредієнтами, передають Патріоти України. Ковбаса є просто дешевим аналогом потрібних продуктів. Тому її можна з лег...