В яку воду потрібно кидати яйця при варінні - відповідь на найбільш спірне питання

Багато господинь досить часто варять яйця. Всі ми знаємо, що в воду треба додавати сіль, щоб яйце було легше очистити від шкаралупи, передають Патріоти України. Але чи замислювалися ви про те, в яку саме воду потрібно класти яйця?

Багато кладуть яйця в каструлю, заливають холодною водою і ставлять на плиту. Вважається, що сирі яйця не можна класти в гарячу воду. Однак це не зовсім так. Класти яйця при варінні можна як в холодну воду, так і в гарячу. Головне все зробити правильно.

Як варити яйця в холодній воді

Попередньо вам потрібно гарненько обмити яйце від зайвого бруду. Робіть це обережно, адже шкаралупа може тріснути. Після закипання води потрібно відрахувати певний час в залежності від того, яке ви хочете отримати яйце.

Пам'ятати, курячі яйця не можна варити довше 10 хвилин після початку кипіння води.

Як довго варити яйця:

  • некруто - 4 хвилини,
  • заварні і тверді яйця некруто - 6 хвилин,
  • вершкові яйця круто - 7 хвилин,
  • тверді яйця - 8 хвилин,
  • яйця, зварені круто - 9-10 хвилин.

Після цього потрібно злити гарячу воду і залити яйця холодною водою.

Як варити яйця в гарячій воді

Перед тим, як кидати яйця в гарячу воду, їх потрібно підготувати до цього. Крім того, що яйця повинні бути чистими, вони повинні бути ще й теплими, а точніше - хоча б кімнатної температури. Таким чином їх потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони нагрілися.

Пам'ятайте, кидати яйця потрібно не в киплячу воду, а саме в теплу або злегка гарячу. Вся справа в тому, що яєчна шкаралупа може тріснути від перепаду температури.

Після закипання також зверніть увагу на час варіння яєць, яке було зазначено вище. А після того, як яйця будуть готові, не забудьте залити їх холодною водою.

Лайфхак. Щоб яйця добре чистилися, у воду для варіння необхідно додати сіль. Після приготування яєць всю гарячу воду варто злити, а шкаралупу злегка розбити і лише після цього заливати яйця холодною водою. Таким чином холодна вода відразу ж почне проникати під шкаралупу і це істотно полегшить вам процес чищення.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...