Варто знати! Як видалити зайву сіль з готових котлет

Пересолені котлети є поширеною помилкою господинь, передають Патріоти України.

Не потрібно змушувати себе їсти зіпсовану страву, а тим більше – викидати.

Справа в тому, що існує кілька способів виправити ситуацію.

Подробиці

Оберіть один із найбільш підходящих для вас варіантів.

Використання додаткових інгредієнтів

Цей варіант підходить лише тоді, коли ви ще не встигли з фаршу посмажити котлети.

Потрібно додати інші компоненти. Звичайно, вони повинні бути свіжими, щоб «розбавити» надмірно солоний смак.

Можна використовувати картоплю, овочі, манку і м’якуш батона.

Варений рис також підходить, але в цьому випадку страву доведеться тушкувати, а не смажити. Вийде не менш смачна страва – фрикадельки.

Промийте фарш

Ви можете просто змити солону основу для котлет звичайною водою.

Однак не тільки спеції будуть “вилучені” з продукту. У страві не буде багатьох корисних сполук.

Крім того, такі котлети навряд чи будуть смачними. Тому це не надто вдалий варіант, як врятувати ситуацію.

Використовуйте фарш м’яса для іншої страви

Пересолені котлети можна подрібнити і відправити каструлю до несолених макарон. Це буде страва макарони по флотськи.

Пересолений фарш цілком може стати інгредієнтом картопляної запіканки.

Продовжуйте готувати

Якщо “солоність” була виявлена після того як ви посмажили котлети, їх потрібно “доготувати”.

Додаткову обробку страви можна здійснити у пароварці. Через 40 хвилин надмірність солі не буде відчуватись.

Деякі домогосподарки тушкують котлети. Потрібно приготувати соус, який нівелює надлишок солі.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 7 червня. Чого українці спрадавна уникали в день, коли Федот Урожайник воює з русалками

субота, 7 червень 2025, 7:05

7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...

Дачникам на замітку! Чому помідори чорніють і гниють - помилки, яких слід уникати

п’ятниця, 6 червень 2025, 17:37

Вирощування помідорів — захопливий процес, але навіть досвідчені садівники нерідко стикаються з тим, що плоди гниють ще на кущі. Причини такої проблеми можуть бути різними — від поганого поливу до хвороб ґрунту, передають Патріоти України. Щоб уникнути...