Варто знати! Що трапляється з вашим тілом, коли ви їсте занадто багато цукерок

Хоча іноді дозволяти собі ласощі - це нормально, проте надмірне захоплення цукерками може мати негативні наслідки для здоров'я як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі, передають Патріоти України.

Саме тому важливо контролювати споживання цукру навіть під час святкових розваг або тоді, коли у вас немає часу на приготування. Які зміни відбуваються з тілом, коли ви вживаєте забагато солодощів, та чому це небезпечно для організму? Про це розповіли в Eat This, Not That.

Короткострокові наслідки вживання надмірної кількості цукерок

Після вживання цукор проходить через шлунок до тонкої кишки, де всмоктується у кров у вигляді глюкози. Глюкоза розподіляється по організму, надаючи енергії м’язам та органам. Однак іноді цей процес може викликати перевтому через коливання рівня цукру в крові. Ці коливання можуть призвести до симптомів, подібних до низького рівня цукру в крові, а саме тремтіння та нудоти, що швидко минають. Також цукор впливає на здоров’я зубів, провокуючи ерозії та карієс.

Наслідки зловживання у довгостроковій перспективі

Інколи вживання солодощів не викликає серйозних проблем, проте регулярне споживання великої кількості цукру може вплинути на здоров'я. Високий вміст цукру в раціоні пов'язують із підвищеним ризиком діабету, ожиріння, серцевих захворювань та інших проблем. Також цукор може провокувати появу запалення, яке з часом у поєднанні з іншими негативними факторами може призвести до серйозних захворювань.

Як насолоджуватись цукерками

Щоб контролювати споживання цукру, звертайте увагу на етикетки продуктів. Обирайте лише улюблені солодощі та насолоджуйтесь цими ласощами повільно, щоб отримати більше задоволення та уникнути переїдання.

Перевірте себе! Психологічний тест визначить, де ви знайдете своє щастя

середа, 7 серпень 2024, 11:10

Готові вирушити в захопливу мандрівку морями в пошуках свого щастя? Забудьте про повсякденні турботи і уявіть себе справжніми дослідницями щастя,, передають Патріоти України. Острови часто символізують унікальні місця, де ми можемо віднайти наше справж...

Це така смакота! Як приготувати картоплю з ребрами в духовці, щоб була така, як з печі

середа, 7 серпень 2024, 10:09

Ароматну та рум’яну картопельку, як колись готували бабусі в печі, можна приготувати і в духовці. Для цього треба купити хороші свинячі ребра, а ще обов’язково мати вдома посудину, про яку написали в подробицях, тоді картопля точно вдасться така, як із...