Варто знати всім! Що робити, якщо вимкнули світло, а ви застрягли в ліфті

У період активних відключень світла в Україні краще не користуватися ліфтами. Проте якщо ви все ж опинилися в такій ситуації існує кілька порад, як вибратися. Що робити, якщо вимкнули світло, а ви застрягли в ліфті.

Заспокойтеся. Постарайтеся не панікувати, адже нічого страшного не сталося. Не намагайтеся відчинити двері кабіни самостійно й не натискайте на всі кнопки поспіль.

Зв'яжіться з диспетчером або аварійно-ліфтовою службою. Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби, повідомте про проблему й своє місцеперебування. Якщо вони не відповідають або не мають можливості приїхати, зателефонуйте до служби "101".

Покличте на допомогу мешканців будинку. Якщо у вас немає телефона з собою або відсутній мобільний зв'язок, покличте на допомогу сусідів і попросіть, щоб викликали рятувальну службу. Дотримуйтесь інструкцій аварійної бригади. Після приїзду рятувальників чітко виконуйте всі їхні рекомендації.

Подбайте про самопочуття. Якщо в очікуванні аварійної служби стало жарко, розстебніть або зніміть верхній одяг, а також помірно пийте воду. Якщо стан не поліпшується, покладіть речі на підлогу й сядьте, витягнувши ноги.

Підготуйте бокс із предметами першої потреби. На випадок відключення електроенергії у ліфті має бути вода, снеки, заспокійливе, вологі серветки, міцні пакети для сміття, ліхтарик. Поговоріть з жителями будинку і організуйте такий "бокс порятунку".

Якщо в ліфтовій кабіні або в під'їзді немає оголошення з контактами служби, що обслуговує ліфт, потрібно повідомити про це ОСББ чи ЖЕК.Пам'ятайте, головне – не панікувати й дочекатися допомоги фахівців. Дотримуючись цих простих порад, ви зможете безпечно вибратися з ліфта, навіть якщо електрики все ще не буде.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...